Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

27 Februarie 2016
Vizualizari: 2525
Comentează add

Pentru prima data in istoria recenta a Armatei Romaniei, tata si fiu in aceeasi misiune externa, in aceeasi unitate.

Tată și fiu în misiune în Afganistan Tată și fiu în misiune în Afganistan - Conține video

radu-dobritoiu

Tata si fiu in misiune in Afganistan. Foto: Sublocotenent Anca Ciornei

Doi militari ai Armatei Romaniei, tata si fiu, se afla impreuna in acest moment in misiunea NATO din Afganistan. Este pentru prima data cand se intampla asta intr-o misiune externa, pana acum existand doar frati sau sot si sotie aflati in aceeasi misiune intr-un teatru de operatii. Cei doi fac parte din acelasi detasament dislocat in Baza Coalitiei de la Kandahar. 

Potrivit site-ului Armatei Romaniei, plutonierul adjutant Alexandru Nişcoveanu este la a cincea misiune într-un teatru de operatii, însă "aceasta este o misiune deosebită pentru că sunt împreună cu fiul meu și am o responsabilitate mult mai mare, comparativ cu celelalte. Este o provocare, mai ales că se întâmplă uneori să ieșim împreună în patrulă ori să iasă el singur iar eu sa mă gândesc încontinuu că o să se întoarcă sănătos înapoi în bază. Am fost și în Angola în anul 1995, în Irak în 2005, și în Afganistan de două ori, însă acum sunt aici cu băiatul meu iar asta, pe de o parte, mă alină și, pe de altă parte, mă face sa mă gândesc și mai mult la soția mea care ne așteaptă pe amândoi acasă."

Soldatul Florin-Cristian Nişcoveanu, fiul lui, mândru că are tatăl alături ne-a spus că "sunt pentru prima dată într-un teatru de operatii. Am 27 de ani, exact vârsta pe care o avea tatăl meu când a plecat prima oară în Angola. De doi ani sunt în armata, însă de la 6-7 mergeam cu tata la el la unitate și-mi plăcea enorm uniforma, colectivul și absolut tot ceea ce ține de armată. Acum, când sunt aici, simt  siguranța faptului că tata e aproape de mine. Sfaturile pe care care le primesc de la el mă fac să mă simt mult mai sigur pe mine. Când am plecat de acasă ne-am promis amândoi că ne vom îndeplini obiectivele și că ne vom întoarce sănătoși la mama care ne așteaptă cu sufletul la gură. Fericirea ei va fi de două ori mai mare când ne va strânge în brațe.  De 8 martie nu vom fi lângă ea, însă ea știe că pentru noi e cea mai importantă persoană. Mamă, promit că, toată perioada pe care am s-o petrec aici, am să țin cont de toate sfaturile tale și nu am să te dezamăgesc! 

Reamintim ca Armata Romaniei isi continua prezenta in teatrul de operatii din Afganistan unde efectivele fortelor terestre ajung la aproximativ 600 de militari: infanteristi, forte pentru operatii speciale, specialisti in culegerea de informatii si un grup de suport logistic. 


Etichete tata si fiu in Afganistanmisiune Kandahar 2016efective romanesti Afganistanforte operatii speciale in Afganistangrup logistic roman Afganistanintelligence romanesc in Afganistanfamilie in misiune in Afganistanmisiune Afganistanangajari Afganistan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live