Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA''(CONTINUARE) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

18 Noiembrie 2010
Vizualizari: 1987
Comentează add

Târgul Internaţional Gaudeamus - Carte de Învăţătură, organizat de Radio România, este deschis în Bucureşti la Romexpo, până luni.

Târgul Internaţional Gaudeamus, la a 17-a ediţie

mihaela-helmis

Târgului Internaţional Gaudeamus a ajuns la cea de-a 17-a ediţie. Foto: Agerpres.

Radio România organizează, în perioada 18 – 22 noiembrie, a 17-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus  "Carte de învăţătură", în pavilionul central Romexpo.

Invitatul de onoare al ediţiei este Belgia, Valonia – Bruxelles, în spiritul relaţiilor de cooperare culturală şi al contextului special al Preşedinţiei belgiene a UE, în al doilea semestru al acestui an.

Cei peste 1000 de vizitatori prezenţi deja în târg  au putut să asiste la ora 17:00 la deschiderea oficială a "Salonului naţional de creaţie şi inventică pentru tineret 2010", la care au fost invitaţi Szell Lorincz- vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Şerban Ursu - secretarul general al Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, Andras Istvan Demeter - preşedintele Societăţii Române de Radiodifuziune, Ştefania Popp - director executiv Junior Achievement România, Cătălin Grosu - preşedintele Asociaţiei Forum IT – la standul Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret.

La ora 18:15, treptele de la intrarea principală în pavilionul central au fost neîncăpătoare pentru cei dornici să asiste la deschiderea oficială a ediţiei din acest an a Târgului de toamnă Gaudeamus 2010.

La acest eveniment au participat Fabienne Reuter - Şefa Delegaţiei Valonia-Bruxelles în România, Excelenţa sa Leo D'Aes - Ambasadorul Belgiei la Bucureşti, Jacques Dubois- Preşedinte de Onoare al ediţiei 2010 a Târgului Gaudeamus, Andras Istvan Demeter - Preşedinte Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune, Vladimir Epstein - Director executiv al Târgului Gaudeamus, Daniel Funeriu, ministrul educaţiei, cercetării şi tineretului, iar gazdă a fost Ruxandra Săraru, şefa Directiei de imagine şi Comunicare  a Societăţii Române de Radiodifuziune.

Preşedintele Societăţii Române de Radiodifuziune, Andras Istvan Demeter, şi-a exprimat speranţa că târgul va avea un număr de vizitatori la fel de mare ca şi ediţiile precedente.

"Sper ca şi anul acesta pe porţile Gaudeamus să intre un număr de vizitatori la fel de mare ca şi la ediţiile precedente. Dacă, în ciuda problemelor cu care se confruntă întreaga societate şi chiar a tendinţei acesteia de a consuma non-valoarea ambalată în haine comerciale, oferta târgului va reuşi să atragă cel puţin acelaşi public, înseamnă că "fenomenul lectură" este încă activ în România.

"Este în puterea noastră să păstrăm, să conservăm şi să împărtăşim adevăratele valori, educându-ne copiii în spiritul căutării ultimelor cărţi pe care nu le-au citit... încă", a declarat Andras Istvan Demeter.

Principalul mesaj transmis de oficialii care s-au dovedit îndrăgostiţi de lumea cărţilor a fost că "e o binecuvântare să citeşti şi să te afli în lumea cărţilor", iar "pe cei ce nu citesc", după cum spunea preşedintele de onoare al târgului, "îi plâng fără excepţie".

Până luni inclusiv, pe o suprafaţă de 14.000 de metri pătraţi, îşi vor prezenta oferta 380 de edituri şi organizaţii, vor avea loc 500 de lansări de carte şi vor fi prezente nume mari ale literaturii contemporane.

Vineri, sâmbătă şi duminică programul de vizitare este 10.00-20.00, iar luni, 10.00-16.00.

Preţul unui bilet la târg este de patru lei, dar există şi abonamente valabile pentru întreaga perioadă a târgului, în valoare de zece lei. Luni, în ultima zi, intrarea este liberă.


Etichete GaudeamuscarteRomexpoAndras Istvan Demeter

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live