Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Aprilie 2018
Vizualizari: 691
Comentează add

Ediţia a XIX-a a evenimentului găzduieşte şi un spaţiu dedicat Centenarului Marii Unirii, în cadrul căruia va fi expusă o colecţie de volume cu această tematică.

Târgul de carte Gaudeamus organizat de Radio România începe la Cluj-Napoca

radiojurnal

Târgul de carte Gaudeamus, organizat de Radio România, începe astăzi la Cluj-Napoca.

Ediţia a XIX-a a evenimentului găzduieşte şi un spaţiu dedicat Centenarului Marii Unirii, în cadrul căruia va fi expusă o colecţie de volume cu această tematică, organizată în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie al Transilvaniei.

Reporter: Doina Borgovan, de la Radio România Cluj - Porţile Târgului Gaudeams se deschid la ora 10:00, iar deschiderea oficială este programată pentru ora 12:00. Preşedintele din acest an al Gaudeamus, profesorul şi filosoful Aurel Codoban, spune că între cărţi şi radio este o legătură subtilă pentru că radioul are această abilitate de a amplifica vocea autorului recurgând tot la cuvinte. Până duminică 22 aprilie, peste 70 de expozanţi şi peste 90 de evenimente vor avea loc în Piaţa Unirii, la cea mai mare sărbătoare a cărţii din Transilvania.

Invitatul de onoare al ediţiei din acest an este Emil Grumaru, unul dintre cei mai importanţi poeţi contemporani. În programul târgului sunt incluse toate evenimentele devenite tradiţionale: concursul naţional de lectură pentru liceeni Mircea Nedelciu, "Olimpicii României" şi campania de colectare de carte de la expozanţi şi vizitatori. Anul acesta cărţile strânse la Gaudeamus vor merge la biblioteca din comuna Frata. Vizitatorii au de asemenea posibilitatea să voteze cărţile preferate, buletinele de vot completate le permit participarea la tombola Gaudeamus, în cadrul căreia marelui premiu este un corp de mobilier, o bibliotecă.


Etichete Târgul de carte GaudeamusRadio RomâniaCluj-Napoca

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live