Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

26 Septembrie 2009
Vizualizari: 6588
Comentează add

Bucureştenii sunt invitaţi, sâmbătă şi duminică, să participe la o nouă ediţie a Târgului de pâine, în Parcul Naţional (galerie imagini).

Târg de pâine în Bucureşti

ionut-dragu

Foto: Petruţ Hîrţescu.

Zeci de feluri de pâine vor fi prezentate şi pregătite special în faţă vizitatorilor în cuptoarele pe vatră, amenajate special cu această ocazie, cei prezenţi având ocazia să retrăiască atmosfera tipică dintr-un "Sat al Pâinii".

Atmosfera de toamnă bogată din vechile sate sau târguri româneşti va fi întregită de ateliere şi expoziţii meşteşugăreşti, unde se va cânta, se va dansa sau se vor spune snoave.

De asemenea, artişti populari, îmbrăcaţi în costume naţionale, sau gospodine pricepute vor veni în Parcul Naţional din toate zonele ţării pentru a-şi demonstra talentele în realizarea reţetelor, vechi de sute de ani, prin pregătirea unor preparate tradiţionale provenite din bucătaria românească.

Un alt punct de atracţie va fi prezentarea în faţa bucureştenilor a unor vechi obiceiuri de care se leagă pâinea - pomul ritual cu pâine de naştere, pomul de nuntă, de moarte, chemarea ploii, a prosperităţii, cultul grâului.

Vizualizaţi mai jos un foto reportaj realizat pe Petruţ Hîrţescu.


Etichete painetargbucurestievenimentmaramures

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live