Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

12 Aprilie 2012
Vizualizari: 1553
Comentează add

Primarul Madridului, Ana Botella, a anunţat că tabăra de romi din sudul oraşului va fi desfiinţată după ce se va găsi o soluţie pentru cele peste 400 de persoane care locuiesc acolo.

Tabără de romi de origine română din Spania, desfiinţată

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Foto: Agerpres.

Primarul Madridului, Ana Botella vrea să desfiinţeze tabăra de case improvizate Gallinero, unde locuiesc romi de origine română. 

Ana Botella a anunţat joi într-o conferinţă de presă că aşezarea Gallinero, din sudul capitalei spaniole, va fi desfiinţată după ce se va găsi o soluţie pentru cele peste 400 de persoane, dintre care peste jumătate sunt copii.

Primarul a spus că pregăteşte un plan cu soluţii pentru aceste familii, care trăiesc "în condiţii deplorabile”, "cele mai proaste din oraş”. 

Potrivit edilului spaniol, romii i-au mărturisit că deşi trăiesc de pe o zi pe alta, condiţiile sunt mai bune decât în ţara de origine.  

Gallinero este o aşezare compusă din construcţii de lemn şi carton, fără canalizare sau curent electric, locuită de cetăţeni români de etnie romă. 

Conditiile de trai sunt deplorabile, spune Botella, dar romii au parte de asistenţă sanitară, prin prezenţa salvărilor care fac vizite periodice şi de şcolarizarea copiilor.

70% dintre ei sunt înscrişi la colegiile din zonă, unde sunt transportaţi cu autobuzul. 

Ana Botella a asigurat că desfiinţarea aşezării este un proces lung, care presupune integrarea familiilor de romi din Gallinero, pentru a ajunge la curăţarea zonei, respectând demnitatea persoanelor.


Etichete Ana BotellatabărăromiMadriddesfiinţareşcolarizare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live