Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1069
Comentează add

La Vilnius, capitala Lituaniei, începe, astăzi, summitul Parteneriatului Estic, la care Republica Moldova va parfa acordul de asociere la Uniunea Europeană.

Summitul Parteneriatului Estic începe la Vilnius

radiojurnal

Foto: Arhivă.

La Vilnius, capitala Lituaniei, începe, astăzi, summitul Parteneriatului Estic, la care Republica Moldova va parfa acordul de asociere la Uniunea Europeană.

La reuniune vor fi prezenţi şef de stat şi de guvern din cele 28 de state ale Uniunii şi din şase republici foste sovietice.

Înainte de plecarea spre Vilnius, preşedintele Traian Băsescu a declarat că summitul va fi un succes dacă Ucraina va semna acordul de asociere şi că în privinţa Republicii Moldova speră ca, după parafarea acordului, să aibă loc semnarea cât mai rapidă a documentelor de asociere şi de liber schimb.

"Unul din punctele pe care le vom susţine în summit este legat de nevoia ca Republica Moldova, după parafarea completă de la Vilnius, până la schimbarea Comisiei şi a Parlamentului European - deci cu aceste două instituţii, altfel spus înainte de alegerile europene, să şi semneze cele două acorduri, în aşa fel încât să poată materiliza rapid faptul că a îndeplinit condiţiile pentru ca cetăţenii săi să circule liber în Uniunea Europeană", a mai spus preşedintele României. 

Traian Băsescu a mai declarat, în ajunul summitului, că unirea cu Republica Moldova trebuie să fie următorul obiectiv de ţară al României.

În replică, premierul Victor Ponta a afirmat astăzi, că moldovenii de peste Prut pot fi ajutaţi prin proiecte concrete şi nu prin declaraţii de final de mandat ale preşedintelui Băsescu. 

"După ce nouă ani n-ai făcut nimic, decât, eventual, ai ciocnit cu Voronin pe la petreceri, să vii într-al zecelea şi să îngraşi, aşa, porcul, înainte de Crăciun, nu cred că este serioasă treaba şi cred că ar putea să dea apă la moară tocmai Partidului Comuniştilor din Moldova asemenea declaraţii, făcute fără nicio raţiune şi fără nicio noimă. Eu cred că pe moldoveni îi putem ajuta respectându-i şi făcând lucruri concrete pentru ei şi nu dând declaraţii", a mai spus Victor Ponta.
 


Etichete SummitParteneriat EsticRepublica MoldovaUcrainaUETrian BăsescuVilniusVictor Ponta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live