Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

3 Decembrie 2019
Vizualizari: 823
Comentează add

Experţii spanioli avertizează că schimbările climei nu sunt la fel peste tot în lume, dar că aici efectele se simt în creșterea temperaturilor și reducerea precipitațiilor.

Summitul COP 25 privind sănătatea și criza climatică, de la Madrid

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Acting Spanish Ecological Transition Minister Teresa Ribera smiles upon her arrival for the opening ceremony of the COP25 Climate Summit held in Madrid, Spain, 02 December 2019. The UN Climate Change Conference COP25 runs from 02 to 13 December 2019 in the Spanish capital. EPA/ZIPI/Agerpres

Rolul oraşelor şi al regiunilor în reducerea emisiilor de carbon şi impactul schimbărilor climatice asupra sănătăţii sunt temele centrale, de astăzi, pe agenda summitului de la Madrid - COP 25. 

Tot astăzi, se aşteaptă publicarea unui barometru al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind sănătatea şi clima. 

Oraşele și regiunile sunt protagonistele dezbaterilor de astăzi, pentru că deciziile la nivel local și regional sunt fundamentale în direcția decarbonizarii.

Regina Letizia participă la un eveniment din cadrul summitului COP 25 privind sănătatea și criza climatică.

În așteptarea barometrului privind impactul încălzirii globale asupra sănătății populației din întreaga lume Organizația Mondială a Sănătății estimează că dacă s-ar aplica măsurile prevăzute în Acordul de la Paris s-ar putea evita moartea a un milion de oameni pe an.

Pentru că aplicarea măsurilor efective întârzie și pentru că marile puteri nu se implică la acest summit un grup de artiști spanioli a lansat un video pentru delegațiile țărilor prezente în care se transmite mesajul că planeta se află într-o cursă contracronometru și că nu mai putem pierde nicio secundă dacă vrem să evităm o catastrofă a mediului înconjurător.

Experţii spanioli avertizează că schimbările climei nu sunt la fel peste tot în lume, dar că aici efectele se simt în creșterea temperaturilor și reducerea precipitațiilor.

Acestea afectează calitatea vieții şi disponibilitatea resurselor de bază pentru supraviețuire: aer, apă și acces liber la alimente.


Etichete Summitul COP 25sănătatea și criza climaticăMadridoms

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live