Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudia Marcu

5 Iunie 2015
Vizualizari: 824
Comentează add

La întâlnirea de la Haga a fost analizat un studiu privind independenţa judecătorilor din 22 de state europene. România a făcut progrese în ultimii ani, spune preşedintele CSM.

Summit european juridic, la Haga

claudia-marcu

Foto: Arhivă.

La Palatul Păcii din Haga s-a încheiat astăzi summitul european juridic, o întâlnire anuală a Consiliilor Superioare de Magistratură din 22 de ţări, inclusiv România, cu 16 observatori printre care şi UE.

Administrarea independentă şi eficienţa justiţiei a fost tema centrală a reuniunii din acest an.

La întâlnirea de la Haga a fost analizat un studiu privind independenţa judecătorilor din 22 de state europene.

Una dintre întrebăile studiului realizat s-a referit specific la corupţia din interiorul sistemului judiciar.

Rezultatele sunt neplăcute, spune preşedintele reţelei europene a Consiliilor Juridice, sir Geoffrey Vos.

"În 11 ţări, 30 din judecători au spus că există corupţie în sistemul lor sau că nu sunt siguri, ceea ce de asemenea ridică semne de întrebare", a declarat sir Geoffrey Vos.

Printre cele 11 ţări la care s-a referit sir Geoffrey Vos se numără ţările baltice, Slovacia, Slovenia, Ungaria, unde procentul este de peste 50%.

România a făcut progrese în ultimii ani, spune preşedintele CSM, Marius Tudose.

"Îngrijorarea asta a fost şi va rămâne în continuare şi trebuie să ne preocupe pe noi, membri ai CSM, în aşa fel încât aceste cazuri de corupţie din sistem să se împuţineze cât mai mult cu putinţă. România se află pe un loc destul de bun în ceea ce priveşte pe de o parte creşterea independenţei magistraţilor şi în acelaşi timp încrederea cetăţenilor în sistem", a spus Marius Tudose.


Etichete Palatul Păcii din Hagasummitul european juridicConsiliilor Superioare de MagistraturăUEjudecatoriConsiliile Juridicesir Geoffrey VoscoruptieCSMMarius Tudose

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live