Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

29 Septembrie 2021
Vizualizari: 329
Comentează add

Guvernul are în lucru un proiect de lege care va impune certificatul verde pentru mai multe categorii de angajați.

Subiecte discutate în şedinţa de guvern

andrei-serban

 Foto arhivă

Guvernul are în lucru un proiect de lege care va impune certificatul verde pentru mai multe categorii de angajați.

Astfel, cadrele medicale, cei din educație și cei din centrele de asistență socială vor trebui să se testeze pe propria cheltuială pentru a-şi putea desfășura activitatea, în cazul în care nu sunt vaccinați anti-COVID sau nu au trecut prin boală.

Despre acest subiect, dar și despre alte decizii luate astăzi de Guvern, ne aduce detalii, în direct de la Palatul Victoria, Andrei Șerban.


Reporter: Andrei Șerban- Bună ziua! Premierul Florin Cîțu a explicat că este necesar un proiect de lege, care să oblige testarea pe propria cheltuială a celor care nu sunt vaccinaţi și nu un act normativ aprobat de Guvern.

Premierul a spus că proiectul va fi aprobat vineri sau luni, 4 octombrie, când vor avea loc ședințe de guvern pentru ca cel mai târziu marți, 5 octombrie, proiectul să fie trimis la Parlament.

El a spus că nu şi-a dorit ca medicii și asistenții să fie obligaţi să se testeze pe propria cheltuială.


Florin Cîțu: Vom trimite în Parlamentul României proiectul de lege care va spune că pentru personalul medical, pentru personalul din învăţământ şi asistenţi sociali să se testeze din propriile resurse. Nu voiam să ajungem aici, niciodată nu am vrut să ajungem la această situaţie. De aceea am avut vaccin la dispoziţie şi l-am avut tot timpul, dar dacă nu ne vaccinăm nu avem ce face, asta este direcţia în care vom merge. Până la urmă, va trebui să avem această delimitare, persoanele vaccinate pot să meargă mai departe să-şi vadă de activitate, persoanele nevaccinate, care reprezintă un risc pentru ceilalţi, nu vor putea să participe la aceste activităţi.


Realizator: În ședința de astăzi Guvernul a aprobat peste 400 de milioane de lei pentru medicamente și paturi la terapie intensivă pentru lupta împotriva pandemiei cu COVID-19 și a mai aprobat şi alte două acte normative: unul se referă la prelungirea șomajului tehnic pentru pandemie până la 31 decembrie și altul oferă banii părinților care rămân acasă cu copiii care fac școala online. Realizator: Mulțumesc!

Citește și  Briefing de presă la finalul ședinței de Guvern

(RS)


Etichete guvernangajaticertificatul verde(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live