Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

29 Septembrie 2021
Vizualizari: 233
Comentează add

UPDATE: Premierul Florin Cîțu a anunțat că Guvernul a prelungit mandatele directorilor generali interimari de la TVR și Radioul Public, Ramona Săseanu, respectiv Liviu Popescu.

LIVE VIDEO: Briefing de presă la finalul ședinței de Guvern LIVE VIDEO: Briefing de presă la finalul ședinței de Guvern - Conține video

razvan-stancu

 Florin Cîţu. Foto. gov.ro

UPDATE: Premierul Florin Cîțu a anunțat că Guvernul a prelungit prin OUG mandatele directorilor generali interimari de la TVR și Societatea Română de Radiodifuziune, Ramona Săseanu, respectiv Liviu Popescu.

LIVE VIDEO: Decizii de ultimă oră la Guvern.

TEXT:

RADOR: Briefing de presă la finalul şedinţei de guvern

RADOR (29 septembrie) -
Florin Cîţu: Bună ziua. În şedinţa de guvern de astăzi a trebuit să intervenim iarăşi, pentru că Parlamentul se pare că a uitat că mai are și alte lucruri de făcut în afară de moțiuni de cenzură. Dacă nu adoptam astăzi ordonanţa de urgență pentru prelungirea mandatelor de director general la Societatea Română de /Radiodifuziune/ şi Societatea Română de Televiziune, ar fi apărut iarăşi alte probleme. Ştiţi foarte bine că am prelungit acum o lunăcu  30 de zile. Parlamentul, în 30 de zile, nu a găsit timp să rezolve problema, așa că astăzi iarăşi luăm această decizie, dar eu vă spun că este ultima oară când Guvernul va mai lua această decizie şi va prelungi. Parlamentul este acolo să își facă treaba și le cer parlamentarilor și preşedinţilor Camerelor, Senatului şi Deputaţilor, să își facă treaba cât mai rapid, şi să corecteze această problemă şi să lase orice alte lupte politice, dispute politice, pentru că interesul românilor ar trebui să primeze. Tot în ședința de guvern de astăzi am aprobat, prin hotărâre de guvern, alocarea a 386 de milioane de lei pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății din fondul de rezervă pentru a achiziționa medicamente destinate tratării pacienților COVID-19 internați în unitățile sanitare din România. În acest moment, dacă ne uitam la ... şi aceşti bani nu au fost ceruţi la rectificarea bugetară, stocul pentru remdesivir doar pentru încă o lună, pentru tocilizumab era doar pentru încă trei săptămâni și pentru prima oară am comandat și anticorpi monoclonali - aceasta este o comandă făcută tot de Comisia Europeană în numele României, am aderat și noi la această comandă. În plus, pe lângă aceste sume, care au fost propunerile Comisiei de boli infecțioase, deci ele vin de la comisia de specialitate, s-a suplimentat cu 70 de milioane de lei programul Ministerului Sănătății pe ATI destinat îngrijirii și acordării tratamentelor pacienților critici. Pentru că acest guvern, aşa cum am spus, de fiecare dată dacă este nevoie de resurse suplimentare pentru sănătate vom găsi de fiecare dată și vom suplimenta. În același timp, tot în şedinta de guvern de astăzi am prezentat un calendar, câteva lucruri care urmează, în special după PNRR. Sunt câteva proiecte de ordonanţă de urgență care trebuie aprobate, în special pentru stabilirea cadrului instituţional și financiar, inclusiv la audit și control. Nu poate să intre PNRR în vigoare și nu putem să folosim până nu avem această ordonanță; ea va fi în perioada următoare. Şi am o notă către ministere, prin care am stabilit un grup de lucru, care până luni trebuie să se înființeze și să se organizeze, /.../ începând de luni, sub coordonarea directă a direcției responsabile cu implementarea PNRR din cadrul MIPE. Ştiţi foarte bine, deci PNRR o să intre în Consiliul Uniunii Europene, după aceea trebuie o hotărâre de guvern, care să aprobe exact forma finală.

(Știre în curs de actualizare)

(RS)


Etichete guvernflorin citupremier(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live