Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. OMUL CU CHITARA Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

13 Noiembrie 2019
Vizualizari: 281
Comentează add

Pe agenda reuniunii se află şi adoptarea ordonanţei de urgenţă pentru protecţia socială a minerilor ce vor fi disponibilizaţi în Valea Jiului.

Subiecte aflate pe agenda şedinţei de guvern

andrei-serban

Foto arhivă

Miercuri este programată o şedinţă de guvern. Pe agenda reuniunii, care urmează să înceapă peste o oră, se află şi adoptarea ordonanţei de urgenţă pentru protecţia socială a minerilor ce vor fi disponibilizaţi în Valea Jiului.

Guvernul ar urma să decidă şi schimbarea unor prefecţi şi a unor consuli.

Ordonanța de urgență care va fi analizată în ședința guvernului de astăzi prevede acordarea unui venit lunar suplimentar persoanelor care vor fi concediate de la Complexul Energetic Hunedoara și de la minele Uricani și Paroșeni din Valea Jiului.

Se estimează că până în 2024 vor fi concediate peste o mie de persoane, iar sumele care le vor fi acordate vor depăși 91.000 de lei.

Miniștrii vor mai dezbate în ședința de astăzi și un raport al Ministerului de Interne privind procesul electoral pentru alegerea președintelui României, primul tur, și două proiecte de hotărâri.

Una se referă la abrogarea unui act guvernamental recent adoptat, prin care fostul purtător de cuvânt al cabinetului Dăncilă, Nelu Barbu, era numit consul general al României la Shanghai, în China.

Şi tot astăzi, la Palatul Victoria, vicepremierul Raluca Turcan va avea o întâlnire de lucru cu ministrul educației, Monica Anisie, și cu ministrul finanțelor, Florin Cîţu, privind proiectele prioritare din educație.


Etichete sedinta de guvernvalea jiuluiminericonsulimai

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live