Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

22 Octombrie 2021
Vizualizari: 125
Comentează add

Insula are propriul guvern de la victoria comuniştilor în partea continentală a Chinei, în 1949, dar Beijingul consideră acest teritoriu ca una din provinciile sale.

SUA vor apăra Taiwanul în cazul unui atac al Chinei

sergiu-stet

  Ploi torenţiale în Taiwan. Foto:Arhivă.

Preşedintele american, Joe Biden, a declarat că Statele Unite sunt pregătite să apere militar Taiwanul în cazul unui atac al Chinei care consideră că insula face parte din teritoriul său, notează AFP preluată de Agerpres.
 
"Da, avem un angajament în acest sens", a declarat Joe Biden într-o discuţie cu alegători din Baltimore, transmisă la CNN.
 
Primele două economii ale lumii se opun frontal în multe dosare într-o atmosferă de Război Rece, dar problema taiwaneză este adesea considerată singura care poate provoca o confruntare armată.
 
Viitorul ambasador la Beijing, diplomatul de carieră Nicholas Burns, a estimat că "nu trebuie să se aibă încredere în China" în privinţa Taiwanului şi a recomandat să fie vândut mai mult armament insulei pentru a-i consolida apărarea.
 
Statele Unite recunosc din 1979 Republica Populară Chineză, dar Congresul american impune în acelaşi timp furnizarea de arme către Taiwan pentru autoapărare.
 
Insula are propriul guvern de la victoria comuniştilor în partea continentală a Chinei, în 1949, dar Beijingul consideră acest teritoriu ca una din provinciile sale şi ameninţă că va recurge la forţă în cazul în care insula îşi proclamă oficial independenţa.
 
Cu toate acestea, preşedintele chinez Xi Jinping şi-a reafirmat recent dorinţa de a se ajunge la o reunificare paşnică.
 
 
 

Etichete Xi JinpingChinaSUATaiwanJoe Biden

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live