Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 29 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

18 Mai 2015
Vizualizari: 789
Comentează add

Ambasadorul american în Israel spune că în pofida divergenţelor care există între SUA şi Israel, ambele părţi au un obiectiv comun: împiedicarea Iranului să obţină arme nucleare.

SUA și Israel, obiectiv comun în blocarea Iranului de a se înarma nuclear

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Centrala nucleară de la Arak, Iran. Foto: wikipedia.org.

Ambasadorul american în Israel a vorbit despre situaţia regională şi negocierile cu Iranul în dosarul nuclear, cu ocazia participării la Conferinţa internaţională pe teme de legislaţie din această ţară.

Ambasadorul Dan Shapiro a reafirmat că preocuparea administraţiei de la Washington este împiedicarea Iranului să se înarmeze nuclear.

Ambasadorul american în Israel, Dan Shapiro, a declarat astăzi că în pofida divergenţelor care există între Statele Unite şi Israel, ambele părţi au un obiectiv comun: împiedicarea Iranului să obţină arme nucleare.

În ceea ce priveşte demersul palestinian la Tribunalul Penal Internaţional de la Haga, Washingtonul se opune şi va utiliza toate mijloacele de care dispune pentru a combate delegitimizarea Israelului.

Statele Unite se opun oricăror iniţiative unilaterale, inclusiv extinderea construcţiilor israeliene în teritoriile revendicate de palestinieni.

Administraţia americană este preocupată de menţinerea în actualitate a iniţiativei două state vecine printr-un proces de negocieri concret.

O eventuală reevaluare a relaţiilor cu Israelul nu ar avea impact de securitate şi în cooperarea din domeniul apărării.

Pe fondul criticilor din Statele Unite, ambasadorul american în Israel, Dan Shapiro, a făcut precizări şi în legătură cu politica antiteroristă a preşedintelui Barack Obama.

El a evocat utilizarea unor instrumente puternice pentru a urmări şi combate terorismul.

Dan Shapiro a subliniat că Barack Obama a construit o coaliţie împotriva organizaţiei Statului Islamic şi se acţionează în continuare prin lovituri aeriene. Recent au fost folosite şi trupe speciale la sol.


Etichete IsraelSUAIrandosarul nuclearambasadorul Dan Shapironegocieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live