Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

10 Mai 2018
Vizualizari: 966
Comentează add

Statele Unite au anunţat astăzi sancţiuni pentru o reţea de finanţare a Gardienilor Revoluţiei, armata de elită a regimului de la Teheran.

SUA: sancţiuni pentru finanţarea Gardienilor Revoluţiei din Iran

radu-dobritoiu

Statele Unite au anunţat astăzi sancţiuni pentru o reţea de finanţare a Gardienilor Revoluţiei, armata de elită a regimului de la Teheran, prin transferuri de valută între Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Iran, transmite AFP.

Aceste sancţiuni, impuse în coordonare cu autorităţile din EAU, sunt primele începând de marţi, zi în care preşedintele american, Donald Trump, a anunţat retragerea ţării sale din acordul nuclear cu Iranul.

Sancţiunile vizează trei entităţi şi şase iranieni acuzaţi de apartenenţă la 'o vastă reţea de schimb valutar care a furnizat şi transferat milioane de dolari către Forţa Qods a Gardienilor Revoluţiei', a precizat Departamentul Trezoreriei din SUA.

Banii au fost utilizaţi pentru finanţarea 'activităţilor maligne' ale Forţei Qods, o unitate de elită însărcinată cu operaţiunile externe, şi a grupărilor regionale partenere ale acesteia.

'Vrem să tăiem fluxurile de venit pentru Gardienii Revoluţiei, indiferent de sursa şi destinaţia lor', a afirmat, într-un comunicat, secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, care a mulţumit EAU 'pentru strânsa lor colaborare'.

Emiratele Arabe Unite, stat aliat regional al Washingtonului, au salutat decizia lui Donald Trump de a se retrage din acordul nuclear semnat cu Teheranul în 2015, deşi emiratul Dubai, membru al federaţiei, întreţine legături comerciale şi financiare solide cu Iranul.
 


Etichete Acord nuclearSUA-IRANsanctiuni Iran

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live