Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Marţi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

4 Mai 2018
Vizualizari: 907
Comentează add

Departamentul american pentru Securitate Internă a anunţat că numărul persoanelor reţinute pentru tentativă de trecere a frontierei dinspre Mexic a crescut de trei ori.

SUA: Numărul de treceri ilegale ale frontierei cu Mexic, triplu în aprilie

radu-dobritoiu

Departamentul american pentru Securitate Internă (DHS) a anunţat astăzi că numărul persoanelor reţinute pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei dinspre Mexic a crescut de trei ori în aprilie 2018 comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, transmite AFP.

Potrivit cifrelor oficiale, 50.924 de persoane au fost reţinute de autorităţile americane în aprilie 2018 la frontiera dintre Mexic şi SUA, faţă de 15.766 în aprilie 2017. Nivelul din aprilie 2018 este cel mai ridicat înregistrat din 2014 pentru a patra lună a anului.

"Pentru al doilea an la rând, am consemnat mai mult de 500.000 de persoane care încercau să intre ilegal în Statele Unite", a precizat Tyler Houlton, purtător de cuvânt al DHS, într-un comunicat.

"Aceste cifre subliniază criza persistentă de securitate la frontiera noastră de sud-vest", a mai indicat purtătorul de cuvânt.

"Dacă intraţi ilegal în ţara noastră, aţi încălcat legea şi veţi fi deferiţi justiţiei", îi avertizează DHS pe cei care încearcă să treacă fraudulos frontiera.

După instalarea sa în ianuarie 2017, administraţia Trump a înăsprit politica în materie de imigraţie, iar preşedintele continuă să insiste pentru construirea unui zid la graniţa cu Mexic.

Publicarea acestei statistici intervine la câteva zile după ce o caravană de solicitanţi de azil, care a provocat furia preşedintelui Donald Trump, a ajuns la frontiera cu SUA.

Puţin mai devreme în cursul săptămânii, Departamentul american al Justiţiei a informat că a arestat şi inculpat 11 membri ai acestui convoi, acuzaţi că au pătruns ilegal pe teritoriul SUA.
 


Etichete Granita SUA-Mexictrecere ilegala frontiera Mexic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live