Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Februarie 2015
Vizualizari: 1183
Comentează add

Secretarul american de stat, John Kerry, a solicitat Rusiei să se supună unui acord de încetare a focului în estul Ucrainei, unde luptele devin din ce în ce mai violente.

SUA "nu pot ignora agresiunea Rusiei în Ucraina"

radiojurnal

Secretarul american de stat, John Kerry. Foto: captură youtube.com.

Secretarul american de stat, John Kerry, a solicitat Rusiei să se supună unui acord de încetare a focului în estul Ucrainei, unde luptele devin din ce în ce mai violente.

La o conferinţă de presă comună la Kiev cu preşedintele Petro Poroşenko, John Kerry a mai mai spus că ţara sa nu doreşte un conflict cu Moscova, dar a precizat în acelaşi timp că Washingtonul nu poate ignora ameninţarea pe care o reprezintă agresiunea continuă a Rusiei în estul Ucrainei.

"Dorim ca o soluţie diplomatică să fie găsită la conflictul din Ucraina, dar nu putem să închidem ochii la tancurile ruseşti care trec frontiera şi intră în Ucraina. Nu putem să trecem cu vedere şi să-i ignorăm pe combatanţii ruşi care poartă uniforme fără însemne şi care îi coordonează şi îi ajută pe luptătorii separatişti", a declarat John Kerry.

Cancelarul german, Angela Merkel, şi preşedintele francez, Francois Hollande, se deplasează la Kiev.

Ei au prevăzută o întrevedere cu preşedintele Petro Poroşenko, iar mâine cei doi lideri europeni au programată o vizită la Kremlin, unde vor prezenta un nou plan pentru rezolvarea conflictului din estul Ucrainei. 


Etichete UcrainaKievJohn KerryPetro PoroşenkoRusiaseparatişticoinflictpaceacordameninţareagresiune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live