Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

4 Iunie 2015
Vizualizari: 858
Comentează add

Departamentul de Stat al SUA: Noile atacuri ale forţelor combinate ruseşti şi separatiste din estul Ucrainei sunt inacceptabile şi ar putea conduce la noi costuri pentru Rusia.

SUA, îngrijorate de reluarea luptelor în estul Ucrainei

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Militari în estul Ucrainei. Foto: Arhivă.

Ameninţarea reluării pe scară largă a atacurilor separatiştilor pro-ruşi rămâne uriaşă în estul Ucrainei - a avertizat astăzi preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, în condiţiile în care cel puţin 24 de persoane au fost ucise în lupte în ultimele 24 de ore.

Liderul ucrainean i-a acuzat pe separatişti de declanşarea unei ofensive majore împotriva poziţiilor guvernamentale la Marinka, o localitate situată în apropiere de Doneţk şi a dezvăluit că peste 9000 de militari ruşi se află în prezent în ţara sa.

UE a denunţat escaladarea luptelor din estul Ucrainei, estimând că este vorba despre cea mai gravă încălcare a armistiţiului încheiat în luna februarie.

O poziţie similară are şi Administraţia americană.

Noile atacuri ale forţelor combinate ruseşti şi separatiste din estul Ucrainei sunt inacceptabile şi ar putea conduce la noi costuri pentru Rusia, a afirmat în conferinţa de presă de la Departamentul de Stat purtătoarea de cuvânt, Mary Harf.

"Suntem îngrijoraţi în legătura cu informaţiile, inclusiv cele ale OSCE, potrivit cărora forţele combinate ruseşti şi ale separatiştilor au lansat atacuri coordonate în cursul nopţii trecute împotriva poziţiilor ucrainene din apropierea oraşului Doneţk, Piski, oraşelor Lugansk şi Mariinka. Avem acum informaţii neconfirmate ca oraşul Mariinka s-ar putea să fi fost capturat.

"Aceste atacuri ale forţelor combinate ruseşti şi separatiste au fost comise în partea ucraineană, de dincolo de linia de încetare a focului. Au folosit rachete Grad şi alte arme grele, care ar fi trebuit retrase sub incidenţa acordului de la Minsk din februarie", a spus Mary Harf.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat a acuzat direct: "Rusia a asumat responsabilitatea de a preveni astfel de atacuri. Orice încercare de capturare în continuare de teritoriu ucrainean va determina costuri crescânde pentru Rusia".


Etichete SUAUcrainaRusiaconflictPetro PorosenkoMarinkaDonetkMary HarfOSCELuganskmilitarirachete Grad

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live