Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

16 Noiembrie 2021
Vizualizari: 556
Comentează add

Cei şapte astronauţi de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale au fost nevoiţi să se refugieze în navele andocate pentru a se pregăti de o eventuală evacuare.

SUA critică Rusia după distrugerea "iresponsabilă" în spaţiu a unui satelit

sergiu-stet

  Racheta Soyuz. Foto: Arhivă.

Statele Unite au condamnat luni cu fermitate tragerea unei rachete anti-satelit de către Rusia, care a provocat mii de reziduuri ce reprezintă un pericol inclusiv pentru astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională, transmite AFP preluată de Agerpres.
 
"Rusia a efectuat în mod iresponsabil un test de distrugere a unei rachete anti-satelit cu ascensiune directă împotriva unuia din propriii sateliţi", a declarat Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, care a descris comportamentul Moscovei drept 'periculos şi iresponsabil'.
 
Conform oficialului american, această acţiune "a generat peste 1.500 de reziduuri orbitale trasabile şi sute de mii de bucăţi mai mici de resturi care acum ameninţă interesele tuturor naţiunilor".
 
Această acţiune "demonstrează în mod clar că afirmaţiile Rusiei, potrivit cărora se opune militarizării spaţiului, sunt înşelătoare şi ipocrite", a adăugat el.
 
Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că "îngrijorarea imediată este legată de reziduuri, care acum plutesc şi ar putea deveni un pericol, inclusiv pentru Staţia Spaţială Internaţională".
 
Luni dimineaţa cei şapte astronauţi de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale au fost nevoiţi să se refugieze în navele andocate pentru a se pregăti de o eventuală evacuare. 

Etichete stația spațială internaționalăsatelitrachetăRusiaSUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live