Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

9 Aprilie 2019
Vizualizari: 289
Comentează add

Donald Trump a avertizat că va impune tarife pentru importuri din Uniunea Europeană, în valoare de 11 miliarde de dolari, ca răspuns pentru subvenţiile acordate Airbus.

SUA avertizează că vor impune tarife pentru importuri din UE

sergiu-stet

 Airbus Ghimbav. Foto: Arhivă.

Preşedintele american, Donald Trump, a avertizat că va impune tarife pentru importuri din Uniunea Europeană în valoare de 11 miliarde de dolari, ca răspuns pentru subvenţiile acordate de UE producătorului european de avioane Airbus.

BBC tranmite că preşedintele Trump a scris pe Twitter că UE a profitat de Statele Unite, în sectorul comercial, timp de mulţi ani.

SUA şi UE au argumentat fiecare, cu succes, în cadrul Organizaţiei Mondiale a Comerţului, că cealaltă furnizează sprijin financiar ilegal marilor producători de aeronave pentru uz civil  - Airbus în Europa şi Boeing în Statele Unite.

SUA aştepta o decizie a OMC cu privire la pagubele produse, urmând ca după această decizie să impună tarife, ca ripostă. Mesajul de pe Twitter al preşedintelui Trump indică o posibilitate ca administraţia sa să îşi continue planurile şi să nu aştepte decizia OMC privind valoarea adecvată a importurilor ce urmează a fi tarifate.


Etichete Donald Trump,taxeimporturiUEAirbusBoeing

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live