Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (continuare) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Mai 2017
Vizualizari: 961
Comentează add

UNICEF vrea să colaboreze cu executivul român pentru îmbunătăţirea sistemului de învăţământ pentru toţi copiii.

Studiu realizat de Guvern în colaborare cu UNICEF pe tema educației

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Toţi copiii, mai ales cei din comunităţile rurale şi marginalizate, precum şi cei cu dizabilităţi, trebuie să aibă acces la un sistem de educaţional de calitate, care să-i pregătească pentru nevoile existente pe piaţa muncii, spune ministrul educaţiei, Pavel Năstase.

Pentru îmbunătăţirea performanţei elevilor, el crede că este nevoie şi de o nouă abordare în ceea ce priveşte sistemul de evaluare.

Pavel Năstase: Este foarte important să oferim tuturor copiilor, în special celor din comunitățile rurale și marginalizate, din familii de romi și copiilor cu dizabilități șansa de a absolvi cel puțin învățământul obligatoriu, de a-și dezvolta competențele de bază pentru a deveni adulți independenți, iar pentru a atinge acest obiectiv avem nevoie de cadre didactice motivate, bine pregătite, care să cunoască și să pună în practică noile metode de predare, învățare și evaluare.

Precizarea ministrului educaţiei a fost făcută la lansarea unui studiu realizat de Guvern în colaborare cu UNICEF.

Prezentă la eveniment, reprezentanta organizaţiei pentru Europa şi Asia Centrală, Afshan Khan, crede că politicile educaţionale pot da rezultate concrete dacă sunt monitorizate şi sunt rezultatul unui consens social şi politic.

Ea a precizat că UNICEF vrea să colaboreze cu executivul român pentru îmbunătăţirea sistemului de învăţământ pentru toţi copiii.


Etichete educatiecopiieleviministerul educatieipavel nastaseunicefguvernafshan khan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live