Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Marţi, 09 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

30 Septembrie 2020
Vizualizari: 200
Comentează add

Anticorpii produşi de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 rezistă în organism două luni - reiese dintr-un studiu realizat la nivelul Institutului Clinic Fundeni.

Studiu Institutul Fundeni: Anticorpii rezistă în organism două luni #Covid

adriana-turea

Anticorpii produşi de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 rezistă în organism două luni - reiese dintr-un studiu realizat la nivelul Institutului Clinic Fundeni şi prezentat în cadrul Conferinţei Anuale de Imuno-Dermatologie.

În acest interval, riscul de infectare este scăzut, însă nu se poate spune dacă organismul este apărat în continuare - a declarat doctorul Ion Mărunţelu.

El a explicat că tipul de virus SARS-CoV-2 care circulă în prezent este o mutaţie asociată cu un risc mai mic de infectare, însă cu un grad mai mare de mortalitate:


Ion Mărunţelu: Tendința este de creștere a solicitării de teste şi noi ne aşteptăm ca până la finalul anului, numărul testelor solicitate să mai crească cu 37% lunar. Predomină sexul feminin în ceea ce privește cazurile pozitive, iar cele mai multe cazuri au fost în grupa de vârstă 40-69 de ani.


Realizator: Doctorul Ion Mărunţelu a precizat că în cadrul studiului au fost examinate aproape 22.000 de probe testate prin Real Time - PCR. La 400 dintre acestea s-a verificat şi prezenta anticorpilor, în perioada aprilie - august 2020, ne-a transmis reporterul nostru Adriana Turea.


Etichete studiuvirustesteinstitutul fundenianticorpisars-cov-2coronavirus(RS)covid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live