Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

28 Octombrie 2020
Vizualizari: 203
Comentează add

Piața muncii în România s-a schimbat complet în pandemie.

Studiu privind evoluţia pieţei muncii din România în pandemie

florin-lepadatu

Foto: Wikipedia.org

Piața muncii în România s-a schimbat complet în pandemie. Cei care își caută un loc de muncă sunt dispuși să facă anumite compromisuri, pe care nu le-ar fi făcut cu 6 luni în urmă, arată un studiu pe această temă.


Reporter: Nicoleta Turcu - Cercetarea făcută de platforma de recrutare eJobs a relevat faptul că cea mai mare parte a celor care au încercat să se angajeze din mai încoace au fost de acord cu salarii mai mici decât ar fi acceptat în mod normal, iar o treime dintre ei spun că s-au angajat pe o poziție sub nivelul lor de experiență și de pregătire.

Chiar și cei care nu au renunțat la așteptările pe care le aveau și au decis să amâne angajarea, spun că dacă nu vor avea de ales vor accepta un job sub nivelul lor de pregătire.

Acceptarea unui job part-time este o altă concesie, pe care candidații au făcut-o în ultima jumătate de an pentru a putea să se angajeze. În ceea ce privește schimbările pozitive pe care le-a adus totuși această perioadă, 21% dintre participanți au spus că deși au pierdut vechiul loc de muncă, au reușit să își găsească un job care le place mai mult.

Douăsprezece procente spun că au făcut cursuri de reconversie profesională și acum au mai multe opțiuni de angajare, iar8% spun că au prins curajul necesar pentru a-şi deschide propria afacere.

Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre cei care au participat la studiu au spus că ultima jumătate de an nu a adus nicio schimbare pozitivă în viața lor.

Studiul a fost realizat în perioada 14-26 octombrie 2020, pe un eșantion de 900 de respondenți.


Etichete piata muncii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live