Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

10 Decembrie 2018
Vizualizari: 478
Comentează add

O studentă la jurnalism din Turcia, menţinută în arest pentru insulte aduse preşedintelui Erdogan pe Facebook.

Studentă la jurnalism menţinută în arest în Turcia

radu-dobritoiu

O studentă la jurnalism din Turcia a fost menţinută în arest pentru insulte aduse preşedintelui Recep Tayyip Erdogan pe Facebook, a declarat luni avocatul femeii.

Vineri, un tribunal din provincia Trabzon a dispus ca Berivan Bila, o studentă la jurnalism în vârstă de 24 de ani de la Universitatea Tehnică Karadeniz să rămână în arest în aşteptarea procesului după ce a fost reţinută cu o zi mai devreme. Curtea a menţionat în hotărârea sa postările 'ofensatoare' de pe Facebook împotriva preşedintelui, potrivit documentelor instanţei consultate de dpa preluată de Agerpres.

Instanţa s-a arătat extrem de îngrijorată de o postare de pe 10 ianuarie, în care Berivan Bila spunea că mass-media a devenit 'un servitor al dictatorului'.

Berivan Bila a respins vineri acuzaţiile instanţei de judecată, afirmând că a criticat guvernul şi nu l-a vizat în mod special pe Erdogan.

Bila, membră a grupului de studenţi de stânga Kolektif, a publicat un articol în iulie 2017 în care a criticat detenţia jurnaliştilor, fără a menţiona numele lui pe Erdogan.

Avocatul femeii a afirmat că a făcut apel luni la decizia curţii din Trabzon de a o menţine în arest pe studentă. Instanţa dispune de şapte zile lucrătoare pentru a-şi face cunoscută decizia.
 


Etichete studenta arestata TurciaRecep Tayyip Erdogandrepturile omului Turcia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live