Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Februarie 2020
Vizualizari: 385
Comentează add

Între măsuri: carantina sau obligaţia la autoizolare. Vor fi stabilite scenarii de acţiune în funcţie de evoluţia infecţiei. Se va deschide o linie telefonică ptr informaţii.

Strategia ptr gestionarea situaţiei create de noul coronavirus aprobată

radiojurnal

 

Autorităţile fac apel la cetăţeni să nu intre în panică şi să se informeze doar din surse oficiale cu privire la coronavirus. Se precizează că în România, nu există niciun caz confirmat.

Pentru a pune la punct un plan de acţiune a fost convocat, la Ministerul de Interne, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă.

Ministrul sănătăţii, Victor Costache, a prezentat ulterior strategia pentru gestionarea situaţiei provocate de noul coronavirus, strategie care a fost aprobată în unanimitate de toate instituţiile implicate.

Victor Costache: Instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România, din Italia şi totodată, autoizolarea la domiciliu pentru persoanele din zonele care sunt declarate cu risc în Italia. Se va emite o hotărâre de guvern pentru alocarea resurselor financiare necesare ministerelor, pentru instituirea măsurilor de carantinare, de salarizare şi cele aferente realizării materialelor de informare. Se va desemna de către Ministerul Sănătăţii, Ministerul Apărării Naţionale, a unor experţi care să facă parte dintr-un grup de lucru, în scopul stabilirii unor posibile scenarii de acţiune, în funcţie de evoluţia infecţiei. Se va institui o linie telefonică dedicată apelanţilor care solicită informaţii referitoare la infecţia cu coronavirus.

 


Etichete coronavirusinformarevictor costache

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live