Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Mihai

22 Iunie 2011
Vizualizari: 2697
Comentează add

Staţia de alimentare este dotată cu două puncte de încărcare conectate la sistemul electric al Transelectrica. Cumpărătorii de maşini electrice vor primi de la stat patru vouchere, spune ministrul mediului.

Staţie de încărcare electrică, inaugurată la Bucureşti

bogdan-mihai

Punct de alimentare cu energie a maşinilor electrice. Foto: Arhivă Reuters.

Prima staţie de încărcare pentru automobilele electrice din România a fost inaugurată miercuri, în centrul Bucureştiului.

Staţia de alimentare este dotată cu două puncte de încărcare de nivel 1 conectate la sistemul electric al companiei Transelectrica, având următorii parametri: alimentare monofazată cu tensiunea 230 V şi intensitatea curentului 16 A.

Potrivit reporterului nostru Adrian Cristea, accesul la prize se realizează prin intermediul unui card personalizat pentru utilizatorul automobilului electric.

Plata energiei consumate pentru încărcare se va face cu ajutorul contoarelor inteligente punând la dispoziţie mai multe modalităţi de plată, astfel încât să devină accesibile tuturor utilizatorilor: abonament, plata cu card, factură la sfârşitul lunii sau prin cartelă pre-pay.

Costul investiţiei este doar 500 de euro.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a dat asigurări că astfel de investiţii vor fi încurajate în continuare de statul român.

Cumpărătorii de maşini electrice vor primi de la stat patru vouchere, în timp ce cumpărătorii de maşini hibrid vor fi ajutaţi cu două, potrivit reporterului România Actualităţi, Adrian Cristea.


Etichete Ştiri Bucureştistaţiealimentaremaşini electrice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live