Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

1 Noiembrie 2015
Vizualizari: 2410
Comentează add

Bilanţul incendiului de vineri noaptea de la clubul Colectiv din capitală rămâne de 27 de morţi şi 146 de răniţi.

Starea răniţilor din incendiul de la clubul Colectiv, duminică la ora 09.00

marilena-francu

După incendiul de la Clubul Colectiv din capitală, aproape 150 de persoane au fost ranite. Foto: Arhiva/captură video.

Cu arsuri pe o mare suprafaţă a corpului sau intoxicaţi cu fum, victimele incendiului de vineri de la clubul Colectiv din Bucureşti sunt în stare gravă la secţiile de terapie intensivă ale celor 13 spitale din capitală şi din judeţul Ilfov, care i-au preluat.

Ultimele statistici indică 80 de persoane în stare critică, ventilate şi intubate, cu arsuri grave pe corp şi la nivelul căilor respiratorii, cu un prognostic extrem de rezervat din partea medicilor.

Dintre ei, 15 sunt la Spitalul Floreasca, 10 la Spitalul de Arşi şi Spitalul Universitar, patru la Spitalul Elias, trei al Spitalul Militar Central şi doi la Spitalul Agrippa Ionescu.

De la medicul de gardă Cristian Boroş am aflat că starea celor 10 pacienţi internaţi la secţia de terapie intensivă a Spitalului Universitar a rămas neschimbată pe parcursul nopţii.

Pacienta care a fost ieri detubată este conştientă şi urmărită în permanenţă de medici, deoarece ar putea apărea complicaţii respiratorii.

Ceilalţi nouă sunt ventilaţi şi intubaţi, cu arsuri ale cailor respiratorii.

Sunt şi pacienţi în stare stabilă, cu evoluţie bună, existând posbilitatea ca unii dintre ei să fie externaţi în zilele următoare.

Trei zile critice

Medicii amintesc că primele trei zile sunt cele mai importante în evoluţia stării pacientului cu arsuri, având în vedere că arsura este cea mai severă agresiune asupra organismului, în care modul de răspuns al pacienţilor este individualizat.

Medicii de la cele trei mari spitale din capitală unde au fost aduse cele mai multe victime vor da declaraţii noi în această dimineaţă despre starea pacienţilor internaţi.

Bucureştenii pot veni să doneze sânge la Centrul de transfuzii sanguine începând cu ora 8:00, la cele două centre de recoltare din spitalele Universitar şi Floreasca, care sunt dschise şi astăzi în mod excepţional începând cu ora 7:30 şi la centrul de recoltare din cadrul Institutului Fundeni, de la ora 8:30.

Potrivit directorului Centrului de transfuzii sanguine, dr Doina Boşa, deşi necesarul de unităţi a fost asigurat pentru ziua de ieri, nevoia de sânge va continua şi în zilele următoare, iar cele mai cerute grupe de sânge pentru răniţii din urma tragediei înregistrate vineri seara sunt 0 negativ şi 0 pozitiv, A2 pozitiv, B3 pozitiv şi AB4 pozitiv.

Mai multe știri despre incendiul din clubul Colectiv din capitală găsiți pe portalul nostru special.


Etichete incendiu in clubincendiuspitalestiri bucuresticlub colectiv

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live