Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu

17 Iulie 2015
Vizualizari: 923
Comentează add

Atena "s-a achitat satisfăcător" de condiţiile impuse la summitul zonei euro.

Sprijin financiar pe trei ani pentru Grecia

cerasela-radulescu

Liderul Eurogroup Jeroen Dijsselbloem. Foto: Arhivă RRA.

Miniştrii de finanţe din zona euro au aprobat ieri acordarea unui sprijin financiar Greciei pentru o perioadă de trei ani şi începerea negocierilor în acest sens.

După votul din Parlamentul elen, creditorii Greciei - Comisia Europeană, FMI şi Banca Centrală Europeană - au apreciat că, astfel, autorităţile de la Atena s-au achitat satisfăcător de condiţiile impuse la summitul zonei euro, de la Bruxelles.

În prezent sunt cautate soluţii pentru o finanţare de urgenţa pentru Grecia, până la finalizarea acordului, care ar putea dura câteva săptămâni.

Eurogrupul solicită autorităţilor elene să adopte rapid, până pe 22 iulie, al doilea set de măsuri şi să pună în practică legislaţia corespunzătoare cu primele reforme adoptate - se arată în comunicatul miniştrilor de finanţe din zona euro, dat publicităţii ieri, după o teleconferinţă a acestora.

Ei au spus, în acelaşi timp, că pot începe negocierile pentru un al treilea plan de ajutor pentru Grecia, a cărui valoare este estimată undeva între 82 şi 86 de miliarde de euro.

Dar aceste negocieri nu vor putea începe decât după aprobarea Parlamentului german de astăzi.  egocierile însă vor dura câteva săptămâni, aşa cum a anunţat acum câteva zile şeful Eurogrupului, iar până când va fi deblocată finanţarea, europenii trebuie să găsească o soluţie prin care să asigure un ajutor de urgenţă Greciei, ţară ale cărei nevoi sunt estimate la 12 miliarde de euro până la mijlocul lunii august.

Pentru a asigura cel puţin o parte din  aceste necesităţi financiare, Comisia Europeană a propus să acorde Greciei un credit de 7 miliarde de euro.

Un acord de principiu al tuturor miniştrilor de finanţe din Uniunea Europeană privind această formulă ar urma să fie convenit în curând, potrivit unui anunţ făcut de vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovski.


Etichete criza din greciaValdis Dombrovski

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live