Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

24 Ianuarie 2020
Vizualizari: 605
Comentează add

Guvernul de la Madrid a decis să acorde ajutoare financiare pentru repararea infrastructurii distruse de furtuna Gloria.

Spaniolii dau ajutoare după distrugerile provocate de furtuna Gloria

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Guvernul de la Madrid a decis să acorde ajutoare financiare pentru repararea infrastructurii distruse de furtuna Gloria, care a lovit cu putere Spania la începutul săptămânii, făcând cel puţin 12 morţi.

Cele mai afectate regiuni sunt Catalonia, Valencia şi Insulele Baleare, unde zeci de localităţii au fost inundate.

Furtuna Gloria se retrage și autoritățile calculează acum pierderile în urma distrugerilor cauzate de vântul puternic și de precipitațiile abundente.

Guvernul s-a reunit astăzi în ședință extraordinară în formula unei comisii interministeriale, iar premierul Pedro Sánchez a cerut rapoarte din fiecare localitate afectată de furtună pentru a elibera fondurile necesare reparațiilor.

Deocamdată se cunoaște o estimare generală la Barcelona, unde pagubele se ridică, spune Primăria, la 12 milioane de euro.

Toate reparațiile importante, inclusiv restaurarea plajelor, trebuie realizate înainte de săptămâna mare a Paștelui Catolic, a precizat premierul Sánchez, care ieri a vizitat zonele afectate.

Astăzi, la Târgul de Turism de la Madrid FITUR, Sánchez a spus că momentul este deosebit de important, deoarece este una din perioadele cele mai active pentru turismul spaniol.

Comisia interministerială pregătește pentru marțea viitoare, la prima ședință de guvern, un proiect de ordonanță pentru acordarea fondurilor speciale.


Etichete ajutoarefurtnagloria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live