Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

4 Februarie 2021
Vizualizari: 132
Comentează add

Spania va primi aproape șapte milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19, până în luna martie.

Spania va primi aproape șapte milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Madrid. Foto: Annamaria Damian.

Spania va primi aproape șapte milioane de doze de vacciuri anti-COVID-19, până în luna martie.

Ministerul Sănătății de la Madrid a decis că vaccinul de la compania AstraZeneca nu va fi administrat în cazul persoanelor cu vârsta peste 80 de ani. Până acum, doar 1% din populația spaniolă a fost vaccinată, transmite corespondenta RRA, la Madrid, Annamaria Damian:

Reporter: După ce livrarea de vaccinuri a fost timp de mai multe săptămâni încetinită, noul ministru al sănătății a anunțat că, până în luna martie, Spania va fi aprovizionată cu 6,7 milioane de doze de vaccinuri de la companiile Pfizer, Moderna și AstraZeneca. Ministrul Carolina Darias:

Carolina Darias: Primim tot mai multe doze, atât de la companiile care ne-au am mai trimis până acum vaccinuri, dar și de la AstraZeneca, recent autorizată, de unde vom începe să primim peste câteva zile primele doze. 

Reporter: Pentru că urmează campania de vaccinare a persoanelor cu vârsta peste 80 de ani, Ministerul Sănătății a precizat că acestea vor fi vaccinate numai cu doze de la Pfizer și Moderna, nu și de la AstraZeneca. Motivul este că nu există suficiente cercetări privind reacțiile în categoria 65 - 80 de ani.

Până acum, doar 1% din populația din Spania a fost vaccinată. Ieri au fost depășite 60.000 de decese din cauza bolii provocate de coronavirus, dar rata de infectare este în scădere, cu peste 800 la cazuri la 100.000 de locuitori. Autoritățile de la Madrid au impus restricții la zborurile din Brazilia și Africa de Sud, timp de două săptămâni.


Etichete (ii)vaccincovidspania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live