Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

25 Mai 2020
Vizualizari: 216
Comentează add

Spania trece la faza a doua de relaxare a restricţiilor impuse de epidemia de coronavirus.

Spania trece la faza a doua de relaxare a restricţiilor

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Madrid. Foto: Annamaria Damian.

Europa relaxează și mai mult restricțiile impuse de la jumătatea lunii martie pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Şi în Spania se trece la o nouă etapă de revenire la normal, cu excepția zonelor din jurul marilor orașe Madrid și Barcelona. Acestea ar urma să intre abia de astăzi în etapa întâi de relaxare.


Corespondenţă din Madrid - Reporter: Annamaria Damian: Faza 1 a planului de revenire la normal prevede deschiderea teraselor și a hotelurilor la jumătate din capacitate. Sunt permise vizitele la rude și întâlnirile între prieteni de până la 10 persoane.

Lăcașurile de cult vor putea fi deschise la o treime din capacitate, iar magazinele, dacă au suprafața mai mică de 400 de metri, pot fi și ele deschise. În această fază nu se deschid încă ștrandurile și nici sălile de sport pentru public, iar școlile se pregătesc pentru a primi elevii din clasele terminale, a X-a și a XII-a.
 

Restul Spaniei intră în faza a doua a planului de revenire la normal, în care se elimină și mai multe restricții. Rămâne interzisă deplasarea între provincii, dar se anulează orarul impus pentru activități în aer liber și sport.

Plajele se deschid cu măsuri de siguranță și păstrarea distanței de minim 2 m între umbrele sau șezlonguri și cu noi reguli de utilizare a dușurilor și a vestiarelor, stabilite de primării.

(RS)


Etichete spaniarestrictii(RS)coronavirusmadrid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live