Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

14 Iulie 2015
Vizualizari: 756
Comentează add

Președintele Klaus Iohannis a avut ieri întrevederi cu regele Spaniei, Felipe al VI-lea, cu premierul spaniol, Mariano Rajoy şi cu reprezentanţi ai românilor.

Spania sprijină intrarea României în Schengen

oana-bala

Foto: facebook.com/klausiohannis

Spania sprijină intrarea României în spaţiul european de liberă circulaţie Schengen, a declarat regele Felipe al VI-lea.

Suveranul spaniol s-a întâlnit ieri la Madrid cu preşedintele Klaus Johannis.

Şeful statului a avut ieri întrevederi şi cu reprezentanţi ai românilor care trăiesc în această ţară, dar şi cu premierul Mariano Rajoy, cu care a discutat despre creşterea investiţiilor spaniole în România.

După convorbirile avute cu premierul Spaniei, Mariano Rajoy, şeful statului a reamintit că la finalul anului trecut investiţiile spaniole în România au depăşit 1,3 miliarde de euro.

”Este notabil faptul că în ultimii zece ani, dintre care şase ani au fost ani de criză, comerţul dintre România şi Spania s-a dublat.

”Este însă loc pentru mai mult.

”Încurajăm companiile spaniole să realizeze investiţi directe în domenii precum energie, industrie sau agricultură”, a afirmat Klaus Johannis. 

La rândul său, preşedintele guvernului spaniol, Mariano Rajoy, a vorbit despre deplina integrare a românilor în Spania, un exemplu de succes în Europa.  

”Este un fapt binecunoscut că în Spania comunitatea de români însumează 1 milion de persoane, dar ce vreau să evidenţiez şi ce îmi produce o satisfacţie specială ca spaniol şi ca european, este deplina integrare a acestei comunităţi în Spania, care a contribuit la dezvoltarea ţării noastre, a României şi la îmbogăţirea societăţilor noastre”, a afirmat Mariano Rajoy.

Foto: Oana Bâlă

Şeful statului a discutat şi cu Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, care a amintit că ţara sa sprijină integrarea României în spaţiul Schengen ţinând cont de eforturile susţinute depuse de autorităţile române în acest sens.

Un alt punct al vizitei preşedintelui României la Madrid l-a constituit întâlnirea cu românii din Spania care sunt, în opinia sa, un exemplu de patriotism.


Etichete SpaniaRomâniaspațiul Schengenpreşedintele Klaus Johannisregele Felipe al VI-leapremierul SpanieiMariano Rajoy

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live