Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

15 Septembrie 2020
Vizualizari: 162
Comentează add

Spania se confruntă cu mii de focare de coronavirus, multe apărute în ultima săptămână, iar zeci de localităţi au impus restricţii şi izolare la domiciliu.

Spania se confruntă cu mii de focare de coronavirus

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

FOTO: Arhivă.

Spania se confruntă cu mii de focare de coronavirus, multe apărute în ultima săptămână, iar zeci de localităţi au impus restricţii şi izolare la domiciliu.

Sate întregi sau cartiere cu zeci de mii de locuitori din Murcia, Catalonia, Toledo sau Insulele Baleare sunt izolate.

Cele mai multe focare apar în familii și în grupurile de prieteni. Izolarea implică închiderea magazinelor, cu excepția celor cu produse de bază, interzicerea deplasărilor, cu excepția celor de forță majoră și pentru a merge la serviciu, și, de asemenea, închiderea barurilor și restaurantelor, precum și reducerea numărului de invitați la nunți și botezuri.

Potrivit Ministerului Sănătății din Spania, numărul focarelor de când s-a încheiat starea de urgență până în prezent este de aproape 4.000, un sfert dintre ele producându-se numai în ultima săptămână.

Curba epidemiologică se menține în creștere, cu o situație inegală pe zone.

Spania este pe locul 9 în lume la numărul de persoane contaminante și decese din cauza virusului SARS-CoV-2. 9000 de oameni sunt internați în spital și 1.147 se află la terapie intensivă.

Ministerul Sănătății a decis închiderea discotecilor şi a interzis fumatul în aer liber dacă nu se poate păstra distanța de siguranţă. Masca este obligatorie în continuare în toate spațiile, atât în exterior, cât și în interior. 


Etichete (ii)spaniabilantcoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live