Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Petrică

17 August 2022
Vizualizari: 244
Comentează add

În Spania, 20 de oameni au fost răniţi, după ce au sărit dintr-un tren, într-o zonă afectată de incendii puternice.

Spania: 20 de pasageri au sărit din tren de frica incendiilor de vegetație

alin-petrica

Pompier spaniol intervenind la stingerea unui incendiu în nord-vestul țării, august 2022. Foto: MIGUEL RIOPA/ AFP

Realizator: Arina Petrovici Matei - Corespondenţă din Madrid - Reporter: Alin Petrică
Realizator: Incendiile distrug, în prezent, de două ori mai multă pădure la nivel global decât la începutul secolului, majoritatea covârşitoare în pădurea boreală, cel mai probabil din cauza schimbărilor climatice - relevă un studiu dat azi publicităţii de specialişti americani de la Universitatea din Maryland. În comparaţie cu 2001, incendiile de pădure distrug acum aproximativ 3 milioane de hectare în plus în fiecare an, o suprafaţă echivalentă cu cea a Belgiei. 70% din suprafeţele devorate de flăcări, în 20 de ani, au fost din pădurile boreale, care acoperă o mare parte din Rusia, Canada şi Alaska şi care absorb cantităţi semnificative de carbon, la nivel mondial - mai arată studiul.

În Spania continuă să apară noi incendii, care mistuie zeci de mii de hectare de pădure şi care fac victime. 20 de oameni au fost răniţi, dintre care trei grav, pentru că au sărit din trenul aflat în mers, panicaţi de apropierea flăcărilor de şinele de tren. Un pompier a suferit arsuri grave, iar mai multe mii de oameni sunt evacuaţi. 

Reporter: Mecanicul trenului care leagă Valencia de Teruel a decis să oprească, speriat de fumul care anulase total vizibilitatea și a pus trenul în marșarier, pentru a-l duce într-o zonă sigură. Mai multe zeci de călători au suferit atacuri de panică, mai ales că vântul a adus flăcările la doar câțiva metri de șine. 20 de oameni au sărit din mers, trei dintre ei au acum răni grave, restul sunt la spital, tratați pentru intoxicare cu fum și pentru arsuri ușoare. Vântul face lupta sutelor de pompieri aproape imposibilă.

Departamentul de Siguranță Forestieră a publicat imaginile în care se vede cum vântul, care își schimbă brusc direcția, întețește flăcările care îi înconjoară pe pompieri. Unul dintre ei este acum grav rănit și se află la spital. În continuare, cele mai mari incendii sunt în comunitatea valenciană. Sunt 3.000 de evacuați și 12.000 de hectare de vegetație distruse. Mai sunt incendii și în regiunile Galicia și Aragon; și aici, 2.000 de oameni și-au părăsit locuințele de teama flăcărilor.


Etichete (ii)incendiutren

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live