Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Septembrie 2020
Vizualizari: 303
Comentează add

De astăzi, însă, verificarea se face online, gratuit, în baza naţională de date, a explicat pentru RRA Sorin Greceanu,directorul general al Biroului Asiguratorilor Auto din România

Șoferii pot prezenta poliţa de asigurare auto RCA şi în format digital

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Conducătorii auto pot prezenta de astăzi poliţa de asigurare auto RCA şi în format digital, după ce Autoritatea pentru Supraveghere Financiară a publicat în Monitorul Oficial modificarea normelor în domeniu.

Până acum şoferii erau amendaţi dacă nu aveau asigurarea tipărită, deşi o plătiseră şi o deţineau, de exemplu, pe telefonul mobil.

Sancţiunile erau de 1.000 de lei şi riscau inclusiv imobilizarea autoturismului.

De astăzi, însă, verificarea se face online, gratuit, în baza naţională de date, a explicat pentru RRA Sorin Greceanu, directorul general al Biroului Asiguratorilor Auto din România.

Sorin Greceanu: Ca să evităm sancționare unor deținători de polițe RCA care nu o au la ei, în trafic, pe suport hârtie, se poate apela și la alte două mijloace complementare: pe suport digital, pe un telefon pe care să se vadă polița cu perioada de valabilitate și dacă, să spunem, nici acest lucru nu e posibil, există încă o plasă de siguranță, verificarea în baza de date. E absolut gratuită această verificare și se face în baza numărului de înmatriculare și răspunsul este de ordinul secundelor.

Realizator: Pentru şoferii care ies din ţară şi circulă pe teritoriul UE se recomandă, totuşi, să deţină şi varianta tipărită. Aceasta este, de altfel, obligatorie în afara spaţiului comunitar.

(RS)


Etichete soferipolita de asigurarercaformat digictal(RS)asfsorin greceanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live