Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gina Poenaru, Botoşani

15 Mai 2015
Vizualizari: 1108
Comentează add

Poliția Rutieră și Serviciul de Ambulanță Botoșani au desfășurat o acţiune pentru prevenirea implicării conducătorilor de Ambulanţă în accidente rutiere.

Șoferi, prinși că nu au acordat prioritate ambulanței

gina-poenaru-botosani

Foto: Arhivă/Marilena Frâncu.

Poliția Rutieră și Serviciul Județean de Ambulanță au desfășurat, astăzi, o acţiune pentru prevenirea implicării conducătorilor de Ambulanţă în accidente rutiere.

Mai concret, a fost simulată o misiune pe drumul european Botoşani-Suceava. O autospecială a SJA cu semnalele acustice şi luminoase pornite, a circulat însoţită de trei echipaje de la Poliţia Rutieră. Oamenii legii au vrut să vadă dacă șoferii din trafic respectă legislația în privința acordării de prioritate ambulanței în misiune și au înregistrat întreaga acțiune, astfel încât să dețină probe în instanță în cazul în care șoferii prinși pe picior greșit vor cotesta sancțiunile.

Unii dintre șoferii care nu au lăsat cale liberă au fost sancționați iar doi dintre ei chiar lăsați fără permis de conducere pentru o perioadă de 30 de zile.

“Desfăşurarea activităţii în condiţii optime a serviciilor de ambulanţă presupune şi deplasarea într-un regim de urgenţă la destinaţie. Din păcate, întâlnim conducători auto care ignoră semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei de ambulanţă. Cei care au fost opriţi pentru abateri vor suporta o sancţiune de 390 de lei şi suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile", a declarat Andi Barbacaru, din cadrul Poliţiei Rutiere Botoşani.

 

Etichete poliția rutierăambulanțășoferisancțiuni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live