Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Marţi, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

1 Mai 2019
Vizualizari: 559
Comentează add

Mai mulţi soldaţi şi opozanți din Venezuela s-au refugiat în ambasade străine după revolta militară de ieri împotriva președintelui Nicolas Maduro.

Situaţie tensionată în Venezuela

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Mai mulţi soldaţi şi opozanți din Venezuela s-au refugiat în ambasade străine după revolta militară de ieri împotriva președintelui Nicolas Maduro.

Printre ei, liderul de opoziție Leopoldo Lopez, care s-a aflat alături de președintele autoproclamat Juan Guaido, în îndemnul adresat armatei de a-1 înlătura de la putere pe Maduro.

Potrivit corespondentei Radio România la Madrid, Lopez a găsit adăpost în Ambasada Spaniei, iar Guvernul spaniol și-a exprimat speranța că Venezuela va rezolva criza prelungită fără vărsare de sânge. Annamaria Damian transmite:


Reporter: Leopoldo Lopez, împreună cu soția și copilul lor, se află de astăzi la reședința ambasadorului spaniol în Venezuela.

Ministerul spaniol de Externe a confirmat astăzi că liderul opoziției și familia sa se află în Ambasada spaniolă.

Leopoldo Lopez ispăşea o pedeapsă de 14 ani de închisoare în regim de arest la domiciliu și a fost eliberat ieri printr-o decizie a președintelui autoproclamat, Juan Guaido.

Atât Guaido, cât şi Lopez au  făcut apel la populaţie şi la militari să se revolte împotriva regimului dictatorial al lui Nicolas Maduro.

Este momentul ca toată lumea să iasă în stradă pentru a recupera libertatea - a spus Lopez- care a cerut în mod special polițiștilor, militarilor și magistraților să sprijine această mișcare numită "operațiunea Libertatea".

Potrivit liderului opoziției, o parte din militarii din Venezuela sunt conștienți că este nevoie de schimbarea guvernului.

Opozanţii regimului se află în stradă în mai multe localități și potrivit unei organizații neguvernamentale în urma confruntărilor o persoană a murit și aproximativ 100 au fost rănite.

Nicolas Maduro a transmis, astăzi, că este o lovitură de stat eşuată, că nu renunţă la preşedinţia Venezuelei şi a făcut apel la forţa armată bolivariană să fie loială puterii.


Etichete venezuelamaduroguaidospaniaambasadeleopold lopez

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live