Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

17 Martie 2010
Vizualizari: 2369
Comentează add

Conducerea combinatului a anunţat că nu se vor mai face concedieri şi nici nu se vor mai închide alte unităţi de producţie.

Situaţie economică mai bună la Arcelor Mittal Galaţi

maria-mandita-galati

Conducerea combinatului a anunţat că situaţia economică la Arcelor Mittal Galaţi este mai bună decât anul trecut. Foto: Agerpres.

Având în vedere că situaţia economică din combinatul gălăţean este mai bună decât cea de anul trecut, nici măsurile cu impact negativ social nu vor mai fi la fel de dure, a declarat directorul general al combinatului Arcelor Mittal Galaţi, Therry le Gall.

Anul trecut, pe când producţia de oţel se cifra la – 60% faţă de cea din 2008, conducerea companiei a deschis schema de plecări voluntare, a trimis angajaţii în concedii şi chiar în şomaj tehnic.

Măsurile au culminat însă cu închiderea Uzinei Cocso Chimice.

În acest an însă, nu se va mai deschide o nouă schemă de plecări voluntare din combinat şi nici nu se vor mai închide alte unităţi de producţie.

Totuşi, a precizat Therry Le Gall, există posibilitatea ca angajaţii de la Laminorul de Benzi la Rece şi Laminorul de Tablă Groasă să îşi ia, prin rotaţie, în martie, concediul de odihnă în avans.

În plus, dacă situaţia o va impune, aceştia ar putea fi trimişi în şomaj tehnic, în lunile care urmează.

Potrivit directorului general, la aceste două unităţi lucrează în jur de 700 de angajaţi.

Totuşi, astfel de măsuri nu se vor aplica la nivelul tuturor angajaţilor din combinat, având în vedere că există anumite sectoare unde comenzile asigură front de lucru pentru toţi, precum la furnale, oţelării şi aglomerare.

Pe de altă parte, Therry le Gall a precizat că, potrivit CCM, se fac promovări, ceea ce înseamnă şi creşteri salariale ale angajaţilor.

La acestea se vor adăuga şi o creştere a veniturilor salariaţilor cu un total de 5%, aplicabil până în vară, conform asumării pe CCM, din care o creştere de 2% deja a fost acordată salariaţilor la începutul acestui an.

Cât priveşte datele economice, Therry le Gall spune că în prezent, producţia combinatului Arcelor Mittal Galaţi se situează undeva la –35 la sută, faţă de producţia înregistrată în 2008, înainte de resimţirea crizei.

Pe de altă parte, situaţia de astăzi este mult mai bună, având în vedere că în prima jumătate a anului trecut, producţia de oţel se situa la –60 la sută din cea înregistrată pe 2008.

Therry Le Gall a mai spus că anul trecut, combinatul siderurgic Arcelor Mittal Galaţi a avut o producţie de 1,7 milioane tone de oţel, iar pentru acest an se previzionează o producţie cuprinsă între 2,2 şi 2,5 milioane de tone de oţel, urmând ca pentru anul 2011, producţia să fie „de minim 3 milioane de tone”, în condiţiile în care anul viitor se va reda în funcţiune Furnalul nr. 5, aflat acum în proces de modernizare.

O dată cu redarea în funcţiune, în 2011, a Furnalului nr. 5, capacitatea de producţie a combinatului va creşte la 4 milioane de tone, în condiţiile în care acum capacitatea de producţie este de 2,5 milioane tone, a mai spus Therry le Gall.


Etichete Arcelor Mittal GalaţiTherry le GallLaminorul de Benzi la ReceLaminorul de Tablă Groasă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live