Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

25 Februarie 2021
Vizualizari: 150
Comentează add

Situația se agravează tot mai mult în Italia, din cauza numeroaselor focare de infecție cu noile variante de coronavirus

Situația se agravează tot mai mult în Italia #pandemie

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Foto: Arhiva, Elena Postelnicu/ RRA

 În Italia, regiunea Puglia impune vaccinarea obligatorie a tuturor cadrelor medicale și a celor care lucrează în domeniul sănătății, inclusiv a asistenților din casele de bătrâni.

Provincia Alto Adige prelungește și ea perioada de lockdown, de zonă roșie, până la mijlocul lunii martie, ceea ce înseamnă că sezonul de schi este ratat în acest an.

Ministrul sănătății din Italia anunță că nu există condițiile necesare pentru a renunța la măsurile severe anti-COVID.


Reporter: Situația se agravează tot mai mult în Italia, din cauza numeroaselor focare de infecție cu noile variante engleză, braziliană și sud-africană ale virusului. Zonele roșii sunt, în general, locale, pentru a nu opri toate activitățile la nivel de regiune. De la o zi la alta, însă, se anunță noi focare de infecție.

În provincia autonomă Alto Adige, perioada de lockdown, de carantină totală se prelungește până la 14 martie, cu două săptămâni mai mult decât data anunțată inițial. Dacă în provincia Brescia, izolată de marți seara, guvernatorul regiunii Lombardia, Attilio Fontana, a anunțat că toți localnicii vor fi imunizați înaintea altora, în Puglia, vaccinarea anti-COVID pentru întreg personalul medical din spitale, dar și din căminele de bătrâni va fi obligatorie.

În Molise, regiune cu puține cazuri de îmbolnăviri în trecut, se înmulțesc focarele de infecție. De astăzi, localitatea Agnone, Isernia, a devenit zonă roșie, cu interzicerea circulației cetățenilor pe străzi și a organizării de ritualuri și sărbători în lăcașurile de cult, cu închiderea restaurantelor, a magazinelor și a saloanelor de coafură.

Președintele regiunii Molise, Donato Toma, a solicitat intervenția armatei pentru activarea de urgență a cel puțin 10 locuri la Terapie Intensivă COVID în diferite spitale. În privința măsurilor restrictive menținute la nivel național, ministrul sănătății, Roberto Speranza, a comentat astăzi, în Senat, că nu există condiții pentru a le relaxa.


Roberto Speranza: Pe această sută de metri nu putem chiar deloc să lăsăm garda jos, să renunțăm. Nu există în prezent condițiile epidemiologice necesare pentru a relaxa măsurile de combatere a pandemiei.


Reporter: Viitorul decret cu restricție anti-COVID al Guvernului de la Roma va intra în vigoare de la 6 martie, pentru o lună și va include chiar și perioada sărbătorilor pascale, la 5 aprilie. Potrivit ministrului Speranza, se va continua cu izolarea locală a focarelor de infecție și nu cu o izolare totală la nivel național, care ar putea afecta și mai rău economia țării, deja distrusă în acest an de pandemia de coronavirus.

(RS)


Etichete italiacoronaviruspandemie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live