Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Bogdan

19 Octombrie 2020
Vizualizari: 226
Comentează add

Situaţia infectărilor cu noul coronavirus în judeţul Alba

andreea-bogdan

    Foto: Arhiva/ MApN

2.466 de cazuri noi de COVID-19 au fost anunțate astăzi, însă din doar puțin peste 8.000 de teste efectuate, ceea ce arată că peste 30% din rezultate au fost pozitive la infectarea cu SARS-CoV-2.
 
Este cea mai mare rată de pozitivare de la începutul epidemiei în țara noastră. Sunt județele cu raportare zero astăzi - Bistrița-Năsăud și Caraș-Severin -,  însă în alte patru s-au raportat câte sub zece cazuri noi. La polul opus, Bucureștiul are din nou cele mai multe cazuri noi - 581, iar în trei judeţe - Braşov, Prahova și Işi -  s-au înregistrat peste 100 de cazuri noi de infectare. După Capitală, care are cea mai ridicată rată de infectare, incidența cea mai mare a cazurilor raportate la populație este în Alba, foarte aproape de 3 la mie.
 
Reporter: Andreea Bogdan - Numărul cazurilor active de COVID-19 în județul Alba a ajuns astăzi la 1.876. Este cel mai mare număr de până acum. 59 de cazuri noi au fost raportate în ultimele 24 de ore, dintr-un total de 387 de teste efectuate în cursul zilei de duminică.
 
Recordul de teste realizate într-o singură zi a fost înregistrat vineri, 1.436 de probe au fost prelucrate atunci. De altfel, specialiștii explică acest număr mare de cazuri depistate ca urmare a numărului mare de testări și anchete epidemiologice efectuate.
 
Numărul total al testărilor de la începutul pandemiei și până acum a ajuns în Alba la 93.196. Cele mai multe cazuri active sunt în localitățile Alba Iulia - o incidență de 4,19, Aiud - 6,88, Câmpeni - 4,78, Ciugud - 4,60, dar și Săliștea, coincidență, de 7,51 de cazuri noi la mia de locuitori în ultimele 14 zile.
 
În acest moment, în județul Alba mai sunt 18 focare active.La nivelul celor mai afectate localități s-au luat o serie de măsuri, printre care purtarea obligatorie a măștii de protecție în spațiile publice deschise, au fost închise locurile de joacă, sălile de evenimente, jocurile de noroc, muzeele, iar evenimentele au fost interzise.
 
De asemenea, mai multe școli au trecut în scenariile 2 și 3, mai exact 123 de unități de învățământ sunt în acest momentîn scenariul galben, iar 171 în scenariul roșu.
 
(PH)

Etichete covid-19Alba(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live