Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

30 August 2021
Vizualizari: 437
Comentează add

Deşi se înrăutățește situația epidemiologică, sunt anunțate proteste față de măsurile de siguranță impuse de autorități.

Situația epidemiologică din Bulgaria se înrăutățește

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

   Foto arhivă

Bulgaria a raportat azi 451 de cazuri de coronavirus, iar în fiecare din cele ultimele 24 de ore se înregistrează câte o victimă de COVID.

Deşi se înrăutățește situația epidemiologică, sunt anunțate proteste față de măsurile de siguranță impuse de autorități.


Primul protest naţional împotriva vaccinării și a restricțiilor este organizat de căteva partide mici şi organizaţii nonguvernamentale.

Participanții vor traversa centrul capitalei și se vor opri în fața Parlamentului.

Ei cer anularea restricțiilor în județele din zona roșie a epidemiei. Proprietarii de localuri, de asemenea, au avertizat că nu vor accepta nici așteptata reducere de la 50 la 30 de procente a locurilor în restaurante, baruri și cofetării.

Împotriva trecerii elevilor la învățământ de la distanță s-au declarat un grup de părinţi, ameninţând cu proteste. Între timp, situație epidemiologică continuă să se agraveze, aproape jumătate din județe fiind în zona roșie a epidemiei.

La o populație în țară de aproximativ 5 milioane, spitalizările se apropie de 3.500, din care 300 la secțiile de terapie intensivă.

În decurs de o lună, a crescut de 10 ori numărul zilnic al noilor infectați. În pofida campaniei de popularizare, vaccinarea, în medie 10 mii de doze pe zi, este departe de ritmul dorit de autorități.

(RS)


Etichete bulgariacoronavirusprotestzona rosie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live