Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Iunie 2019
Vizualizari: 366
Comentează add

Autoritățile avertizează populaţia că apa din mai multe localități nu este potabilă în urma producerii inundațiilor.

Situaţia după inundaţiile din judeţul Giurgiu

radiojurnal

 Inundații, jud. Giurgiu. Sursa Marcela Petcu.

 Ploile căzute în ultimele zile au provocat pagube însemnate în ţară.

O situaţie deosebită se înregistrează în Giurgiu, unde apa din 200 de fântâni nu mai este potabilă.

Autoritățile au luat deja măsuri și au lansat avertismente, transmite corespondenta noastră Marcela Petcu.


Reporter: Autoritățile avertizează populaţia că apa din mai multe localități nu este potabilă în urma producerii inundațiilor.


Florin Neguţ, purtător de cuvânt Inspectoratul pentru situații de urgență Giurgiu: Ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice care au avut loc în judeţul Giurgiu în ultimele zile, au fost afectate de inundații peste 200 de fântâni, cele mai multe în comunele Iepureni și Răsuceni.


Reporter: În acest moment se intervine pentru igienizarea fântânilor afectate. Consumul de apă este însă interzis până când analizele de laborator vor confirma că apa este potabilă.
Magdalena Mărcuț, director Direcția de Sănătate Publică Giurgiu explică: S-au prelevat probe din fântânile individuale, în gospodăriile afectate de inundații și s-a distribuit primăriilor pentru a efectua dezinfecția fântânilor. Recomandăm populației să nu consume apă direct din fântâni și să consume apă îmbuteliată.


Reporter: Autorităţjle sanitare spun că medicii de familie vor evalua situaţia şi vor stabili dacă există riscul de îmbolnăviri.


Magdalena Mărcuţ: Direcția de Sănătate Publică, în contextul inundațiilor actuale, a avertizat cabinetele medicale individuale, de familie, din mediul rural în special pentru asigurarea asistenței medicale în permanență a locuitorilor din zonele afectate. Crucea Roşie Giurgiu s-a mobilizat şi în colaborare cu alte instituții va distribui apă îmbuteliată în comunele afectate de inundații.


Etichete inundatiigiurgiuploifantaniapa nepotabila

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live