Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

28 Mai 2022
Vizualizari: 294
Comentează add

Situația drepturilor omului în stânga Nistrului este îngrijorătoare, atrag atenția jurnaliști și reprezentanți ai societății civile de la Chișinău.

Situația drepturilor omului în stânga Nistrului este îngrijorătoare

mario-balint

 Intrarea în Tiraspol, capitala autoproclamatei Republici Transnistrene.            Foto: Aleksey FILIPPOV / AFP.

Situația drepturilor omului în stânga Nistrului este îngrijorătoare, atrag atenția jurnaliști și reprezentanți ai societății civile de la Chișinău. Aceștia spun că transnistrenii sunt captivi într-o mare închisoare în aer liber.
 
În stânga Nistrului, situația drepturilor civile și ale drepturilor omului reprezintă o utopie. Nu există societate civilă, nu există presă liberă. Irina Tăbăran este fondatoarea portalului Zona de Securitate și explică ce înseamnă să fii captiv în acest teritoriu.
 
Irina Tăbăran: La stânga Nistrului oamenii nu protestează pentru că anterior orice protest s-a finalizat cu dosare, cu persoane închise. De exemplu, președintele Partidului Comunist din regiune, Oleg Horjan, este închis în închisoare, în stânga Nistrului, în urma unui protest. Deci, ei au mai făcut acolo dosare cusute cu ață albă, dar este clar că oamenilor li s-a spus, prin aceste exemple, că orice ieșire de acest gen va fi pedepsită, și nimeni de atunci nu mai protestează.
 
Sovietul suprem al regiunii transnistrene a votat pe 25 mai modificări la Codul Penal Local, prin care persoanele care se vor adresa la instanțele naționale sau internaționale cu privire la abuzurile comise de reprezentanții structurilor din stânga Nistrului vor fi pedepsite penal. Acestea riscă până la 10 ani de închisoare.
 

Etichete drepturile omuluitransnistriarepublica moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live