Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

16 August 2021
Vizualizari: 664
Comentează add

Premierul britanic, Boris Johnson, cere Occidentului să trasmită un mesaj unit noului guvern de la Kabul.

Situația din Afganistan

florin-lepadatu

Foto: AFP

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : Rusia a anunţat că evacuarea personalului său diplomatic din Afganistan nu este necesară.

Potrivit corespondentului RRA la Moscova, Rusia se arată gata să coopereze cu guvernul de tranziţie din Afganistan, fără să se pună, pentru moment, problema recunoaşterii mişcării talibane ca putere legitimă.

La rândul său, premierul britanic, Boris Johnson, a cerut Occidentului să lucreze împreună şi să trasmită un mesaj unit noului guvern de la Kabul.


Corespondenţă din Londra - Reporter: Aura Neag: "Pe măsură ce talibanii cucereau capitala țării, Kabul, la Londra, premierul Boris Johnson prezida Comitetul de urgență pentru a discuta situația extrem de gravă din Afganistan.


Boris Johnson: Cred că va fi foarte clar că va fi un nou guvern la Kabul foarte curând. Este foarte important ca Vestul să lucreze împreună și să transmită acelui guvern, condus de talibani sau oricine altcineva, că nimeni nu dorește ca Afganistanul să redevină un teren fertil pentru terorism.

Viteza cu care talibanii au redobândit controlul asupra țării a șocat întreaga lume. La Londra, mai mulți parlamentari influenți sunt foşti militari de profesie și au luptat în Afganistan. Unul dintre ei este Tom Tugendhat, care acum deţine rolul de președinte al Comisiei de politică externă. El este furios față de decizia Statelor Unite de a-şi retrage brusc militarii din Afganistan și de lipsa de reacție a Guvernului de la Londra.


Tom Tugendhat: Este cel mai mare dezastru al politicii externe britanice de la criza din Suez. Retragerea a 2.500 de trupe americane a schimbat fundamental politica externă a Marii Britanii.

Situația din Afganistan va fi discutată și de Parlamentul britanic, care va fi rechemat din vacanță pentru o sesiune extraordinară, ce va avea loc miercuri."


Etichete talibaniafganistan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live