Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Martie 2021
Vizualizari: 111
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că sistemul de justiţie din România are nevoie de mai multe reforme.

Sistemul de justiţie din România „are nevoie de mai multe reforme”

radiojurnal

Preşedintele Klaus Iohannis.                 Foto: presidency.ro

Sistemul de justiţie din România are nevoie de mai multe reforme, care să fie în linie cu recomandările europene, a declarat ieri preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a participat la evenimentul de prezentare a raportului de activitate a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de anul trecut. În opinia preşedintelui, reanalizarea Legilor justiţiei nu mai poate fi amânată şi în acest sens este nevoie de dezbateri ample în Parlament.

Klaus Iohannis: În anul 2020, cetățenii şi-au exprimat fără echivoc, prin vot, opțiunea pentru reforme și consolidarea principiilor statului de drept. În acest context, reanalizarea Legilor justiției nu mai poate fi amânată. Am încredere că în perioada următoare, cadrul care reglementează activitatea justiției din România va redeveni unul predictibil, în acord cu standardele unui stat european.

Preşedinta instanţei supreme, judecătoarea Corina Corbu, a declarat că în pandemie, colegii său ar fi soluţionat un număr mai mare de dosare decât în 2019, deşi s-ar fi confruntat cu lipsa spaţiului, volumul mare de muncă şi problema pensionării.

Corina Corbu: Calitatea de judecător la Înalta Curte nu este o poziție comodă. Încărcătura psiho-emoțională, necesitatea păstrării în mod permanent al celui mai înalt nivel de pregătire profesională, acceptarea posibilității exprimării unor poziţii critice, uneori vehemente, în spațiul public sunt inerente acestei înalte demnități. Problema pensionării judecătorilor Instanței Supreme rămâne pentru mine un motiv de tristeţe. Înalta Curte pierde judecători prin pensionare la vârsta la care pe plan mondial se consideră că abia dobândești înțelepciunea și rafinamentul juridice care sunt necesare pentru a judeca în ultimă instanță, în cadrul unei jurisdicţii supreme.


Etichete (ii)sistemjustitiereforma

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live