Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Octombrie 2017
Vizualizari: 1113
Comentează add

Cea mai mare nemulțumire a sindicaliștilor este transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, ceea ce, potrivit sindicatelor, va duce la o scădere a veniturilor.

Sindicaliştii din Confederaţia Cartel Alfa vor picheta sediul guvernului

radiojurnal

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu. Foto: captură video.

Sindicaliştii din Confederaţia Cartel Alfa vor picheta, mâine, de la ora 11:00, sediul guvernului, nemulţumiţi de măsurile sociale anunţate de executiv.

Protestului i se alătură Sindicatul Naţional al Poliţiştilor.

Cea mai mare problemă este transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, ceea ce, potrivit sindicatelor, va duce la o scădere a veniturilor şi va anula majorarea salarială anunţată pentru începutul anului viitor.

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu: "Efectul tranferării este transformarea lucrătorilor în nişte sclavi model care vor suporta toate consecinţele şi lipsa de responsabilitate pentru organizarea unor condiţii normale de muncă de pe partea angajatorilor, lucru care se va vedea în următoarea perioadă prin micşorarea salariilor nete ale majorităţii lucrătorilor din România.

"Prin acest text, Guvernul României va elimina, va distruge modelul social european de protecţie a lucrătorilor /.../de capital în dezvoltarea economică", a afirmat Bogdan Hossu.

Sindicatele din educaţie şi sănătate au protestat, ieri, nemulţumite de aceeaşi problemă a transferului contribuţiilor sociale, dar şi faţă de alte măsuri sociale care vizează aceste domenii.


Etichete Confederaţia Cartel Alfasindicatepichetguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live