Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

19 Aprilie 2018
Vizualizari: 642
Comentează add

Principalele solicitări sunt aprobarea statutului personalului feroviar şi mai mulţi bani pentru investiţii în infrastructura feroviară.

Sindicaliştii de la CFR continuă protestele la Ministerul Transporturilor

alex-lancuzov

Tren în Gara de Nord, București/Foto: Ionuț Iamandi.

Sindicaliştii din CFR continuă protestele la Ministerul Transporturilor, principalele solicitări fiind aprobarea statutului personalului feroviar şi mai mulţi bani pentru investiţii în infrastructura feroviară.

Sunt câteva zeci de persoane care protestează la Ministerul Transporturilor. Cei am mulţi sunt mecanici de locomotivă. Cu puţin timp înainte de 23 aprilie, Ziua Feroviarului, ei vor să atragă din nou atenţia asupra finanţării insuficiente a reţelei feroviare din România, a 7-a ca lungime din Europa.

Sindicaliştii susţin că banii de la buget nu ajung pentru reparaţiile curente necesare pentru a mai elimina din numeroasele restricţii de viteză care cresc foarte mult durata călătoriei. În prezent, viteza medie comercială la trenurile de pasageri este de doar 47 - 48 km/oră, în timp ce pentru garniturile de marfă doar 17 km/oră. Aşa se face că în urmă cu un secol trenurile cu aburi mergeau mai repede decât acum.

Sindicaliştii CFR s-au întâlnit şi săptămâna trecută cu ministrul transporturilor, Lucian Şova. Se caută soluţii inclusiv pentru datoria de aproape 700 de milioane de lei pe care CFR Marfă o are către CFR Infrastructură.


Etichete SindicaliştiCFR continuă protestele la Ministerul Transporturilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live