Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Cerven

27 Ianuarie 2017
Vizualizari: 736
Comentează add

Simpozion cu ocazia Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, la Sinagoga Mare din Bucureşti.

Simpozion dedicat Zilei Holocaustului, la Sinagoga Mare din București

angela-cerven

Foto: Arhivă / facebook.com/InstitutulElieWiesel.

În Bucureşti, la Sinagoga Mare, este în plină desfăşurare la această oră un simpozion organizat cu ocazia Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Vorbitorii au insistat până acum pe importanţa educaţiei în prevenirea unor evenimente precum Holocaustul sau Pogromul din ianuarie 1941, care este şi el comemorat astăzi.

Adrian Cioflâncă, directorul Centrului pentru Studierea Evreilor din România: Nici măcar masacrului de la Jilava nu a fost fixat pe hartă. Nu ştia nimeni cu precizie unde s-a întâmplat lucrul acesta, motiv pentru care am făcut muncă de teren, cu colegi de-ai mei, folosind documentele şi găsind martori din Jilava - am putut să mergem în teren să găsim locul, care e undeva la marginea satului Jilava, peste râul Sabar, la câteva sute de metri distanţă. Au fost două locuri importante ale masacrului. Cert este ca în acea zonă au fost împuşcaţi 89 de evrei, conform cifrelor pe care le avem noi.

După cum ne-a transmis reporterul nostru Angela Cerven, simpozionul a fost precedat de inaugurarea Piaţetei "Alexandru Şafran", lângă Sinagoga Mare din capitală.


Etichete Simpozion cu ocazia Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor HolocaustuluiSinagoga Mare din BucureştiAdrian Cioflâncă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live