Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Catrinel Oprişiu

21 Februarie 2014
Vizualizari: 1464
Comentează add

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 9 mondial, a primit, vineri, carnetul de maestru emerit al sportului din partea ministrului tineretului şi sportului, Nicolae Bănicioiu.

Simona Halep, "maestru al sportului"

catrinel-oprisiu

Simona Halep a câştigat turneul de la Doha. Foto: Facebook.com

Ministrul tineretului şi sportului, Nicolae Bănicioiu, i-a oferit vineri Simonei Halep titlul onorific de maestru al sportului, oferindu-i un trofeu în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la sediul Ministerului.

Alături de aceştia au fost prezenţi la eveniment Secretarul de Stat, Carmen Tocală şi preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.

”Sunt foarte mândru de ce a realizat Simona, poate fi un model pentru orice tânăr care vrea să facă sport şi să devină un membru de seamă al societăţii. Acum este momentul ca Simona să vorbească, noi vrem doar să ne arătăm respectul şi admiraţia pe care i le purtăm.

"La decizia mea şi a doamnei Carmen Tocală, Simona va fi “maestru al sportului”, al tenisului şi va primi un trofeu special. Îi mulţumesc Simonei pentru tot ce a făcut pentru România, observ că tenisul feminin devine un brand de ţară”, a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu.

Simona Halep joacă tenis de la 4 ani

Simona Halep a mulţumit ministerului pentru premiu, cât şi tuturor românilor care sunt alături de ea.

“Nu m-am gândit să schimb ceva în România, ci să aduc ceva ţării. Am început tenisul de la patru ani şi jumătate, am făcut mult atrenament, când eram mică o dată pe zi şi nici acum nu mă antrenez extraordinar de mult, dar cât trebuie.

"Tenisul e un sport individual, părinţii şi familia te susţin cât pot, alături de sponsori. Eu de la 14 ani am venit în Bucureşti şi am avut teren disponibil de la Federaţia de Tenis. Sunt o persoană foarte norocoasă, la viaţa pe care o am acum şi la locul pe care am ajuns în clasament. Sunt sigură că cineva, acolo sus, mă iubeşte", a declarat Simona Halep.

Vrea să ajungă în top 3

Simona Halep, numărul 9 mondial  la ora actuală, spune că a făcut sacrificii pentru a face performanţă, dar face ceea ce îi place şi că s-a maturizat.

"Este foarte greu să ajung în Top 3, dar voi face tot posibilul şi voi încerca să urc cât mai mult. Mă bucur că am putut să muncesc şi să-mi îndeplinesc visul, dar am făcut şi fac ceea ce-mi place în viaţă.

"Sunt sacrificii, renunţ la viaţa normală a unui tânăr, dar se vede că a meritat. Nu prea mai simt presiune, cred că m-am maturizat. Iau fiecare meci în parte şi dau tot ce pot în ziua respectivă. Primesc de la sport multă bucurie şi sper să v-o aduc şi vouă în continuare", a mai declarat Simona Halep.

La finalul conferinţei de presă, Simona Halep a rămas pentru o sesiune de autografe si discuţii cu admiratorii sai, sosiţi în număr foarte mare.

Jucătoarea de tenis Simona Halep va deveni numărul 7 mondial de lunea viitoarea, egalând performanţa Irinei Spârlea, după rezultatele indirecte de la turneul de la Dubai.

Simona Halep, câştigătoare a 7 turnee WTA, ultimul la Doha pe 16 februarie, va reveni în circuitul WTA la Indian Wells, care începe pe 5 martie.


Etichete Simon Halepmaestru al sportuluiWTApremiutenisantrenamentIndian WellsDohaturnee

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live