Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Timişoara

15 Septembrie 2021
Vizualizari: 256
Comentează add

Primarul Dominic Fritz acuză existența unei rețele de fraudare a unor concursuri în Primăria Timișoara.

Sesizare la DNA pentru "fraudarea unor concursuri" în Primăria Timișoara

radio-romania-timisoara

 Dominic Fritz, primarul Timișoarei. Foto: www.facebook.com/dominicprimar.

Primarul Timișoarei, Dominc Fritz, anunță că a făcut o sesizare penală la DNA față de existența unei presupuse rețele de fraudare a concursurilor pentru ocuparea unor funcții publice, din care ar face parte și foști angajați ai Serviciului Resurse Umane.
 
Descoperirea acestei presupuse rețele a plecat tot de la o cerere a DNA, care a solicitat o serie de documente în cazul unui fost angajat. Pornind de la unele neconcordanțe în dosarul lui de concurs, din primele verificări ale primarului există ”dovezi concludente” că un număr de cel puțin 7 funcționari ar fi fraudat concursurile de ocupare a unor posturi publice, lucrările pe care le-au prezentat nefiind scrise de aceștia.
 
În cazul a cel puțin 6 actuali și foști funcționari din Primăria Timișoara, care au susținut concursuri în anii 2018 și 2019, au fost descoperite probe care ar fi fost scrise de aceeași persoană, un fost funcționar din Serviciul de Resurse Umane.
Dovezile, împreună cu numele tuturor celor implicați, au fost transmise la DNA.
 
Dominic Fritz a reorganizat Primăria Timișoara în iulie 2021 și a restructurat printre altele și Serviciul Resurse Umane, noua organigrama fiind însă contestată în instanța de un grup de sindicaliști incluzând și fosta șefa de resurse umane.
 
„De aici și rezistența la noua organigramă: pierderea unor funcții nu înseamnă doar că unii nu-și mai iau un salariu bun de la stat, ci destructurarea acestui sistem corupt, care i-a făcut puternici și bogați. Se pare că miza încercărilor de a suspenda sau anula noua organigrama în instanță este să se întoarcă unii corupți pe post înainte să putem descoperi toate aceste mizerii penale”, spune Dominic Fritz. 

Etichete Dominic FritzDNATimișoara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live