Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 Februarie 2020
Vizualizari: 260
Comentează add

Majoritatea PSD din Senat a respins, luni, prima ordonanţă de urgenţă a liberalilor de anul acesta, un act normativ care modificase controversata Ordonanţă 114.

Senatul a respins o primă ordonanţă de urgenţă

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Majoritatea PSD din Senat a respins, luni, prima ordonanţă de urgenţă a liberalilor de anul acesta, un act normativ care modificase controversata Ordonanţă 114, aşa-numită a lăcomiei, emisă de fosta guvernare social-democrată.

Ordonanţa Cabinetului Orban îngheţase salariile demnitarilor şi elimina multe dintre taxele suplimentare impuse companiilor din energie, telecomunicaţii şi bănci.

PSD a susţinut însă că actul normativ ar fi, de fapt, împotriva oamenilor şi ar favoriza doar corporaţiile.

Reporterul RRA, Alina Stănuţă, cu detalii despre dezbaterile de luni din Senat: "Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, critica PSD care, prin forţa majorităţii din Senat, a reuşit să impună la vot respingerea ordonanţei de urgenţă.

Daniel Fenechiu: "Imaginaţi-vă, dragi colegi, cum vor primi companiile din energie sau companiile bancare o măsură de acest gen, adică în urmă cu o lună jumătate se generează o modificare legislativă, după o lună jumătate se revine asupra ei."

Senatorul PSD, Daniel Zamfir spunea, că, din contră, votul împotriva documentului emis de Guvernul Orban a fost un vot în favoarea oamenilor.

Daniel Zamfir: "Toate ordonanţele de urgenţă sunt în favoarea sistemului financiar-bancar, al corporaţiilor şi împotriva oamenilor. Asta vă defineşte, şi anume capitalismul de pradă."

Ordonanţa respinsă prevede, între altele, îngheţarea indemnizaţiilor pentru demnitari şi suspendarea prevederilor din Codul administrativ cu privire la pensiile speciale pentru aleşi locali până la 1 ianuarie anul viitor.

Senatul este prima Cameră sesizată, documentul merge acum la Camera Deputaţilor, care este for decizional."


Etichete senat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live